Met verantwoordelijkheid voor het milieu

Duurzaamheid

Marktleiderschap betekent ook verantwoordelijkheid nemen. Het merk Busch-Jaeger inspireert klanten en partners al meer dan 140 jaar met innovatieve producten en uitstekende services. En het vertrouwen dat we genieten, verplicht en motiveert ons om samen een duurzame toekomst neer te zetten.

Mission to Zero

De wereld waarin we leven, verandert snel. Van industrialisatie via verstedelijking naar digitalisering - de impact op het milieu neemt toe en we moeten ons afvragen hoe we in de toekomst willen leven, werken en leven?

Bij ABB zetten we ons in voor een slimme, veilige en betrouwbare energiestroom, van de verdeler tot het daadwerkelijke verbruik. Van industrie en infrastructuur tot transport. Om zowel vandaag als morgen een echte emissievrije toekomst te creëren.

We zijn daarom trots op onze "Mission to Zero" te presenteren. Een concreet voorbeeld van hoe duurzame energieverandering kan worden bereikt met digitaal energiebeheer.

 

Duurzaam, intelligent, veilig - gezamenlijk de toekomst van elektrificatie herschrijven

De wereld waarin we leven verandert snel. Van industrialisatie tot urbanisatie en digitalisering – de impact op het milieu neemt toe en we moeten ons afvragen: hoe willen we in de toekomst wonen, werken en leven?
Bij ABB rekenen we op een toekomst van veilige, intelligente en duurzame elektrificatie. Van industrie tot infrastructuur en transport. Onze visie is een echte nulemissie-toekomst voor vandaag en morgen.
We stellen onze "Mission to Zero" graag voor. Een concreet voorbeeld van hoe de duurzame energietransitie met digitaal energiebeheer kan slagen.

Lüdenscheid: op weg naar CO2-neutrale productie

ABB heeft haar eigen productielocatie in Lüdenscheid geoptimaliseerd om energiekosten te besparen en grondstofbesparend te produceren. Naast het OPTIMAX® -energiebeheersysteem en het zonnepark met momenteel in totaal 25 ABB-omvormers, zullen nog meer ABB-technologieën slim worden gecombineerd tot een complete oplossing die de economische efficiëntie verhoogt en CO2 reduceert.

 

Duurzaamheid komt voort uit vooruitkijken.

Kwaliteit – Milieu – Werkveiligheid – Energie.

De bedrijfsstrategie is gebaseerd op vier pijlers: kwaliteit, milieu, arbeidsveiligheid en energie. Deze worden met een geïntegreerd managementsysteem voortdurend ontwikkeld en verbeterd. Busch-Jaeger ziet namelijk niets geïsoleerd, maar ziet alle operationele processen als één geheel. Een complexe taak, omdat enerzijds de focus ligt op de eisen van de klant en anderzijds ook de veiligheid op het werk, de impact op het milieu en het energieverbruik cruciaal zijn. Om aan alle doelstellingen te voldoen, is het managementsysteem gebaseerd op ISO-normen. Een duidelijk kader voor duidelijke doelstellingen. Duurzaamheid komt nu eenmaal niet vanzelf; het komt tot leven in Busch-Jaeger.

De vier managementsystemen kwaliteit, milieu-, arbeids-, gezondheidsbeschermings- en energiemanagement vormen samen het geïntegreerde managementsysteem (IMS), wat betekent dat Busch-Jaeger operationele processen integraal benadert en analyseert.

Continu voldoen aan de eisen van de klant, het voorkomen van ongelukken, ziektes en schadelijke milieu-effecten, alsook energie-efficiëntie staan bij Busch-Jaeger centraal. Het verplicht ons om onze prestaties met betrekking tot het managementsysteem voortdurend te verbeteren.

Het vervullen van de wensen van de klant, het voorkomen van letsel, ziekte en schadelijke milieu-invloeden, en de inzet van energie staan bij Busch-Jaeger regelmatig centraal en verplichten tot doorlopende verbetering van de ondernemingsprestaties met het oog op het managementsysteem.


Busch-Jaeger over duurzaamheid

Om deze doelstellingen te realiseren, hebben wij de managementsystemen volgens DIN EN ISO 9001, DIN EN ISO 14001, DIN EN ISO 45001 en DIN EN ISO 50001 ingevoerd en zorgen wij voor de implementatie van alle eisen van deze normen. Zo wordt onder andere gecontroleerd dat:

Er wordt gecontroleerd of:

 • de vereiste financiële en structurele voorwaarden zijn gewaarborgd
 • alle medewerkers bij de implementatie en uitvoering betrokken en goed geïnformeerd zijn
 • verantwoordelijkheden duidelijk gedefinieerd zijn en dat voor alle managementsystemen verantwoordelijken zijn aangewezen op het hoogste leidinggevende niveau
 • voldaan is aan relevante wettelijke verplichtingen en andere belangrijke vereisten
 • relevante aspecten en gegevens regelmatig bepaald en gecontroleerd worden
 • ressources duurzaam en efficiënt worden ingezet
 • onze producten een bijdrage leveren aan de verhoging van de klanttevredenheid door comfort, veiligheid en efficiëntie
 • onze leveranciers de onderwerpen van het geïntegreerde managementsysteem net zo belangrijk vinden als Busch-Jaeger

De realisatie van deze onderwerpen vormt de basis voor een duurzaam handelen zowel op het professionele vlak als in het privéleven. Deze opvatting delen we met onze medewerkers, maar ook met onze klanten, partners en leveranciers.

Beheersystemen

Het bevorderen van kwaliteit, milieu- en energiebewustzijn en het waarborgen van de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, maken deel uit van onze bedrijfsvisie. Dit wordt gewaarborgd door een geïntegreerd managementsysteem volgens DIN EN ISO 9001:2015, DIN EN ISO 14001: 2015, DIN ISO 45001:2018 en DIN EN ISO 50001: 2018. Om de hoge kwaliteitsnorm van onze producten te garanderen, is er ook een geaccrediteerd centraal laboratorium DIN EN ISO/IEC 17025 beschikbaar. 

Busch-Jaeger duurzaam actief

Of het nu gaat om technische workshops voor kinderen en jongeren, bijeenkomsten voor gepensioneerden of medewerkers die de Special Olympics als vrijwilliger ondersteunen - Busch-Jaeger toont verantwoordelijkheid. Medewerkers actief in vrijwilligerswerk. Raimund Patti werkt al jaren voor het CVJM Hülscheid-Heedfeld en investeert een groot deel van zijn vrije tijd in de samenwerking met de YMCA Tema in Ghana/West-Afrika, naast tijd voor zijn gezin:

 • Uitwisselingsprogramma's met regelmatige onderlinge bezoeken
 • Ondersteuning van de partners bij de bouw van een onderwijs- en ontmoetingscentrum
 • Steun voor opleiding in het kader van een proefproject

Cradle to Cradle Certified

Cradle to Cradle CertifiedTM is een certificaat dat is afgegeven door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Het Cradle to Cradle-principe is een ontwerpclaim die rekening houdt met verschillende duurzame eigenschappen zoals: veilige materialen, continue recycling en hergebruik van materialen, schoon water, hernieuwbare energie en sociale rechtvaardigheid. De beginselen bieden ruimte voor voortdurende innovatie op het gebied van economische, ecologische en sociale vraagstukken in verband met het ontwerp en het gebruik van producten en diensten.

Met het 'Basic Certification Level' voor 'future® linear lichtschakelaars (studiowit)', is Busch-Jaeger de weg naar certificering ingeslagen. Dit basisniveau van certificering herinnert ons aan de intentie om de productie voortdurend te verbeteren en om ons te verbinden aan een permanente evaluatie en optimalisatie van de processen.