Duurzaamheid

Hergebruik schakelmateriaal

Busch-Jaeger zet in op hergebruik schakelmateriaal en sluit de kringloop

De inzet van duurzame recyclebare materialen in productieprocessen is vandaag de dag steeds gebruikelijker. Met de introductie van de nieuwe serie schakelmateriaal, Busch Art-Linear®, heeft Busch-Jaeger hier al de nieuwe standaard gezet. Het Busch Art-Linear® schakelmateriaal bestaat uit gerecycled materiaal, tot wel 98% voor de zwarte productserie.

Volgende stap: circulaire benadering

Busch-Jaeger, onderdeel van de ABB-groep, zet nu nog een belangrijke stap voorwaarts: als vooraanstaande fabrikant haalt zij haar eigen schakelmateriaal terug uit de Nederlandse markt voor hergebruik. Dit gebeurt in samenwerking met ervaren partner Circolektra, het circulaire initiatief waarbij al sinds begin 2023 samen met ABB groepenkasten worden ingezameld voor hergebruik. Circolektra sorteert de ontvangen producten met hulp van sociale werkplaatsen.  

 

De metalen en thermosets worden aan het einde van de levensduur in Nederland gerecycled. Zo worden bijvoorbeeld de thermoplasten vermalen tot korrels, teruggestuurd naar de fabrikant en dienen zij weer als grondstof in de fabriek. Zo neemt Busch-Jaeger haar verantwoordelijkheid in het terughalen en hergebruiken van haar eigen producten en sluit zij de kringloop door eigen producten aan het einde van de levensduur op te nemen in de grondstofketen. 

Naast dat Circolektra het Busch Jaeger schakelmateriaal inzamelt, kan ook het schakelmateriaal van  andere fabrikanten op de Nederlandse markt ingezameld en op dezelfde manier verwerkt worden. 

Gerecyclede materialen dienen weer als grondstof in de fabriek.

Busch-Jaeger levert intelligente installatie-oplossingen die het wonen, werken en leven comfortabeler, veiliger en energie-efficiënter maken. Van vertrouwde schakelaars tot complete deurcommunicatiesystemen en geavanceerde producten voor Smarter Homes en Buildings. Gericht op uiteenlopende segmenten, situaties, gebruikers en behoeften. Geproduceerd met oog voor details volgens de hoogste veiligheidsnormen. Met tal van extra tools en services bovendien om configuratie en installatie te vereenvoudigen, alsook een eigen community en partnerprogramma.