Hart van bomen en water dat staat voor duurzaamheid bij Busch-Jaeger

Verantwoorde werkwijze

Duurzaamheid_

Busch-Jaeger staat voor installatietechniek die het leven gemakkelijker én toekomstbestendig maakt. Als marktleider denken wij in generaties en nemen wij onze verantwoordelijkheid door bij te dragen aan een duurzame energietransitie. 

Onze visie

Een eenvoudig en veilig gebruik van energie maakt het leven een stuk gemakkelijker. Niet voor niets zijn we al meer dan 140 jaar pionier in het ontwikkelen en produceren van  toekomstbestendige elektrotechnische producten en systemen. Dit met duurzaam behoud van grondstoffen en Duitse zorgvuldigheid. 

Verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid is voor ons geen verplichting, maar bepaalt al lange tijd ons dagelijks werk.  

Van innovaties op het gebied van productontwikkeling tot het optimaliseren van onze werkprocessen en het opnieuw inrichten van onze productiefaciliteiten. En het gaat nog veel verder dan dat. Hoe werkt energievoorziening op een zeer efficiënte en dus milieuvriendelijke manier? Hoe combineren we veilige, gezonde en eerlijke werkomstandigheden met economische groei? En hoe bevorderen we diversiteit en gelijke kansen? 

Onze doelen, onze missie

We dragen niet alleen bij aan het behalen van onze doelstellingen als het samen elektrificeren van Nederland, het bijdrage aan een CO2-arme toekomst en onze Cradle to Cradle-certificaten. Ook onze vele dagelijkse handelingen dragen bij aan de duurzame energietransitie. Onze missie omvat bovendien de ontwikkeling van producten die in hun geheel bijdragen aan energiebesparing. Van slimme ruimtetemperatuurregelaars tot intelligente lichtbesturing: ze leveren allemaal hun bijdrage aan besparingen op het gebied van klimaat en energie. Net als onze wallboxen overigens, waarmee hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie nuttig gebruikt worden om zo klimaatvriendelijke e-mobility te bevorderen.  

Het vertrouwen dat klanten al meer dan 140 jaar in ons stellen, zien wij als onze plicht en motivatie voor een veilige gezamenlijke toekomst. Wij streven enorm hoge doelen na en we handelen zo bewust en duurzaam mogelijk. 

Lees meer over onze acht bedrijfswaarden die we tegelijkertijd als onze doelstellingen zien. 

 • Zodat alles goed verloopt 

  Het zijn in de eerste plaats de mensen die Busch-Jaeger maken. De gezondheid en het welzijn van alle medewerkers is daarom een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. En voor onze totaalaanpak op het gebied van gezondheid hebben we competente dienstverleners aan onze zijde. Samen kunnen we het thema gezondheid systematisch verankeren in alle onderdelen van het bedrijf. 

 • Verschillen maken ons sterk   

  Voor ons staan diversiteit en gelijke kansen centraal in onze strategie. Dit komt tot uiting in het feit dat iedereen bij ons een eerlijke kans krijgt om zijn talent en potentieel volledig te ontwikkelen. Want een cultuur van diversiteit, integratie en gelijke kansen maakt ons echt sterk.

 • De mens centraal 

  Bij Busch-Jaeger werken we in een aantrekkelijke werkomgeving met een passend salaris. Als bedrijf positioneren we ons als integer en verantwoordelijk door de ontwikkeling van overeenkomstige beleidsnormen voor onze medewerkers. We zijn al erkend als ‘gezinsvriendelijk bedrijf’ voor onze inzet om privé- en beroepsleven te combineren. Een onderscheiding waar we echt trots op zijn.

 • Om ook in harmonie te blijven 

  Bij innovatie- en digitaliseringsprojecten besteden we aandacht aan maatschappelijke en ecologische verdraagzaamheid. 

 • De stad van morgen vandaag al vormgegeven  

  Duurzaamheid en behoud van grondstoffen staan meer dan ooit ter discussie. Politiek en industrie moeten de uitdagingen van de toekomst het hoofd bieden, vooral in grote steden waar het energieverbruik hoog is. Hierbij moeten we verder gaan dan de status quo handhaven. Het gaat erom de stad van de toekomst opnieuw vorm te geven. De energie van morgen is verbonden, digitaal gestuurd door kunstmatige intelligentie, behoeftegestuurd, digitaal opvraagbaar, zeer efficiënt en duurzaam. Busch-Jaeger helpt deze toekomst vorm te geven met haar duurzame energietransitie, en loopt hierdoor voorop als marktleider op het gebied van elektro-installatietechniek. 

 • Want het kan nog productiever met duurzame en slimme oplossingen. 

  Experts bij Busch-Jaeger analyseren en evalueren voortdurend bestaande producten en processen om onze klanten de beste kwaliteit te bieden in goede balans met duurzaamheidsaspecten. We ontwikkelen en produceren duurzame producten met veilige en duurzame materialen en daar zijn we trots op. Om nog transparanter te zijn, gaan we in de toekomst ook Environmental Product Declarations voor onze producten verstrekken als gekwantificeerde milieu-informatie over de levenscyclus van het product of de dienst. 

 • Onze aarde beschermen 

  Busch-Jaeger staat voor duurzame elektro-installatietechniek. Wij zijn vastbesloten om de gevolgen van onze activiteiten voor het milieu te beperken conform de internationale concurrentievoorwaarden. Onze visie is een echte uitstootarme toekomst voor vandaag en morgen