Wit gebouw van Busch-Jaeger voor Digitale fabrieksrondleiding

360° Factory Tour

Digitale fabrieksrond­leidingen

Bekijk de productievestigingen van Busch-Jaeger en ABB. Met de digitale rondleidingen kun je de Duitse locaties in Lüdenscheid, Heidelberg en Sasbach virtueel ontdekken. 

Heb je je weleens afgevraagd waar onze producten worden gemaakt en hoe onze bedrijfslocatie is ingericht? Met onze digitale fabrieksrondleidingen kun je de Duitse Busch-Jaeger- en ABB-locaties Lüdenscheid, Heidelberg en Sasbach digitaal verkennen. De verschillende afdelingen van het bedrijf zijn zo slechts één klik verwijderd. We hopen je natuurlijk in de toekomst in een van onze vestigingen te mogen verwelkomen, en niet alleen virtueel! 

Start uw virtuele rondleiding bij Busch-Jaeger

Onze 360-graden virtuele rondleiding van de locatie in Lüdenscheid bestaat uit ruim 270 minuten aan video, 130 stations en meer dan 150 hotspots met interessante informatie en inzichten. Verken onze Busch-Jaeger-vestiging in Lüdenscheid in een 3D-rondleiding en kom meer te weten over ons en onze producten. 

START DE RONDLEIDING IN LÜDENSCHEID

Busch-Jaeger Elektro GmbH

Als marktleider in elektrotechniek en gebouwautomatisering behoort Busch-Jaeger al meer dan 140 jaar tot de sterke merken in Duitsland. Het bedrijf staat voor innovatieve technologie, die het leven eenvoudiger en toekomstbestendig maakt. En een voorproefje daarvan is te zien in de video. Na een welkomstwoord door Adalbert Neumann namens de directie, is Busch-Jaeger digitaal te beleven in een 360-gradentour. Je krijgt als kijker inzicht in de productie en logistiek en ziet waar dagelijks zo'n 1.300 medewerkers werken aan producten voor de complete elektrische installatie. 

Productie

Voorbeeld van een Digitale fabrieksrondleiding op een tablet

Op een productieoppervlak van 18.700 vierkante meter worden hier slimme producten voor het thuisnetwerk vervaardigd. Tijdens de rondleiding krijg je inzicht in de productie. Beginnend bij de traineewerkplaats kun je meekijken over de schouder van een van de juniormedewerkers. Op het gebied van de productie van lichtschakelaars leer je onder andere uit welke componenten een lichtschakelaar bestaat en hoe deze in elkaar wordt gezet. Vervolgens nemen we een kijkje bij de productie van wandcontactdozen, waarvan er dagelijks meer dan 100.000 worden vervaardigd. Van hal 1 gaan we uiteindelijk naar hal 3, waar Busch-free@home® wordt vervaardigd en waar onze collega Jaqueline Wiesner je alles vertelt over dit Smart Home-systeem. 

Logistiek

Voorbeeld van de logistiek in de digitale fabrieksrondleiding

In de logistiek staan ​​tal van pallet- en containerplaatsen op een oppervlakte van maar liefst 10.000 vierkante meter. Na ontvangst door logistiek manager Jörg Siemers kun je in de 360-gradentour verschillende terreinen verkennen. Begin bij de inkomende goederen en ontdek hoe logistieke taken dagelijks worden gecoördineerd op het gebied van depalletiseren, palletiseerstations, containeropslag en opslag. Ook kom je te weten hoe de materiaaltoevoer werkt en krijg je inzicht in het werk van onze collega's in het containermagazijn, de opslag van de wandcontactdozen en het picken van losse artikelen en pallets. 

Opleidingscentrum

Voorbeeld van het opleidingscentrum in de digitale fabrieksrondleiding

Busch-Jaeger beschikt over een eigen opleidingscentrum waar we seminars geven over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor uiteenlopende doelgroepen. Van elektro-installateurs en planners tot architecten en elektrotechnische groothandels. Ervaar het trainingscentrum in de fabrieksrondleiding en ontdek wat de programma's precies inhouden.  

In onze Mission to Zero Experience Center legt Lucas Bergmann uit wat de CO2-neutrale vestiging in Lüdenscheid inhoudt. Stap vervolgens binnen in een van onze vele modern uitgeruste vergaderzalen en laat de gemoedelijke sfeer op je inwerken. Onze foyer doet tevens dienst als heerlijke loungeruimte, en in ons ‘casino’ ontdek je onder andere onze productmuur met tal van nieuwe innovaties. 

ABB Stotz-Kontakt GmbH

Ontdek de veelzijdige taken van onze collega's bij ABB Stotz-Kontakt GmbH in de 360-​​gradenrondleiding. Van productie tot administratie werken we samen om hoogwaardige producten en oplossingen voor elektrische installaties en automatisering van gebouwen, machines en installaties te ontwikkelen, te produceren en te leveren, om zo zowel eindgebruikers als professionals met onze producten en oplossingen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Atrium

Voorbeeld van het atrium in de digitale fabrieksrondleiding

Het atrium is het hart van ABB op de locatie Heidelberg. 
 

  • Na een warm welkom door onze Local Product Group Manager Corell Göbel, wacht je bij de ingang interessante informatie over een paar van onze producten. Ook leer je hier meer over de geschiedenis van ABB Stotz-Kontakt. 

  • Gebruik de pijlen op de vloer om naar de atriumtentoonstelling te gaan, waar je informatie kunt krijgen over ABB Industry en het ABB Datacenter.  

  • De laatste zaal in het atrium brengt je naar de presentatieruimte waar je kunt genieten van onze merkfilm.  

Productie

Voorbeeld van de productieruimte in de digitale fabrieksrondleiding

Altijd al willen weten hoe onze producten gefabriceerd worden? 

  • Onze productiemanager Sascha Pollmann heet je welkom op weg naar de productie van onze vermogensschakelaars. Ontdek hier hoe de werkstappen in hal 1 en hal 2 worden uitgevoerd en welke verschillen er zijn in de diverse productieruimtes. 

  • Neem een ​​kijkje in de machine en vang ook een glimp op van onze ML 2, inclusief de testlijn, de enkelpolige montage en het verpakkingsgedeelte

  • De volgende stap is de productie van industrieel schakelmateriaal, waarbij jaarlijks meer dan 6 miljoen apparaten worden vervaardigd. 

  • Krijg ook inzicht in de productie van thermische overbelastingsrelais, installatiemagneetschakelaars, motorbeveiligingsschakelaars en nog veel meer. 

Testlaboratorium

Voorbeeld van het testlabaratorium in de digitale fabrieksrondleiding

De functies van de afzonderlijke producten worden uitgebreid getest in onze hoogwaardige testfaciliteit. Krijg een spannende inkijk in hoe dit proces precies in z'n werk gaat. En ontdek aan de hand van het verhaal van Klaus Kling, het hoofd van de high-performance testfaciliteit, welke tests hier onder andere worden uitgevoerd. Graag nodigen we je bovendien uit om deel uit te maken van een tweetal experimenten. 

Museum/Opleidingscentrum

Voorbeeld van het museum in de digitale fabrieksrondleiding

In het museum beleef je de mijlpalen van onze 130-jarige geschiedenis. Alles wat je moet weten is samengevat in korte video's. Daarnaast legt onze marketing- en communicatiemanager Isabell Luft uit hoe ABB-Stotz-Kontakt zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is. In het trainingscentrum vertelt trainingsmanager Kurt Friedrich vervolgens hoeveel evenementen er jaarlijks plaatsvinden en voor wie onze trainingen zijn bedoeld.

ABB Striebel & John

In het mooie Sasbach in het Zwarte Woud vind je Striebel & John, een van meest de toonaangevende fabrikanten van energiedistributiesystemen en gerenommeerde partner van de elektrohandel. Met jarenlange kennis en ervaring produceren de medewerkers distributiesystemen voor de toekomst. In de digitale 360-​​gradenrondleiding laten we zien hoe dit in z'n werk gaat en op welke productgebieden de samenwerking bijzonder belangrijk is.

Ontvangstruimte

Voorbeeld van de ontvangstruimte in de digitale fabrieksrondleiding

Treed binnen in de grote, moderne ontvangstruimte met zijn vele productexposities. Hier vind je ook het portret van grondlegger Franz Striebel, kom je meer te weten over de geschiedenis van het bedrijf en leer je alles over de ontwikkeling van de verschillende verdeelkasten. 

Expositieruimte

Voorbeeld van de expositieruimte in de digitale fabrieksrondleiding

De hoofdverdelers staan ​​opgesteld tegenover de glazen lift die naar de administratie-afdleing leidt. Kijk rond en ontdek hier interessante weetjes over de verdelers. Even verder, voor de kantine, kom je terecht bij de expositie van meterkasten, het hart van elke woning. Bekijk hier hoe deze zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld, en neem zeker ook een kijkje bij de verdelers die staan opgesteld in de ontvangstruimte. 

Verdelers ComfortLine & TwinLine

Voorbeeld van verdelers comfortline & twinline in de digitale fabrieksrondleiding

Voordat je het productiegebouw betreedt, heet Product Marketing Specialist Rainer John je welkom in de productiehal. De tour start met de ComfortLine-productielijn, waar je inzicht krijgt in de weg die het plaatwerk doorloopt. Observeer de convectoren voordat ze in de machine worden geplaatst en leer meer over het productieproces en hoe de ComfortLine verwerkt wordt tot een eindproduct – van pons en vouwmachine tot laskamer en eindmontage. Ook leer je meer over het productieproces van TwinLine-verdelers en kun je dit proces bij de verschillende stations digitaal beleven. 

Beschikbare functies fabrieksrondleiding

Beweeg vrij door de verschillende locaties door op de pijlen onderaan de pagina te klikken. Daarnaast is er tal van extra informatie beschikbaar die je met één muisklik op de informatieknop op kunt vagen. De volgende functies staan tot je beschikking:

Virtuele assistent

Onze virtuele assistent loodst je door onze digitale rondleidingen. Zij begeleidt de rondleiding in het Duits of Engels en geeft je nuttige informatie over de verschillende stations. 

Plattegrond

Via de overzichtskaart linksboven kun je op elk moment zien bij welk station van het bedrijf je je op dat moment bevindt. 

Stations

Met slechts één klik op het station van je keuze, ga je direct naar het betreffende gebied en kun je de rondleiding op elk gewenst punt voortzetten. 

Ondertiteling

Kies voor de mogelijkheid om de gesproken tekst via ondertitels in beeld te brengen. 

360°-rondleiding

Tijdens de rondleiding heb je de mogelijkheid om 360° te bewegen en rond te kijken. En gebruik je een tablet om de digitale rondleiding te volgen, kun je de tablet zelfs zodanig roteren, dat het lijkt alsof je live ter plekke rondkijkt. 

Ontdek meer over ons ...