Gezin geniet voor het huis van hun smart-home

Wat is een Smart Home?

Wat betekent dat, een Smart Home? 
In een Smart Home zijn verschillende apparaten met elkaar gekoppeld en zijn ze slim aan te sturen, zowel apart als gezamenlijk. Door de intelligente koppeling geniet je van nog meer wooncomfort, voel je je veiliger en kun je slim energie besparen. Bovendien kun je de apparaten bedienen hoe en van waaruit je wilt – traditionele schakelaars, bedieningselementen en touchpanelen zorgen voor een eenvoudige bediening thuis. En via de app kun je het systeem zelfs op afstand bedienen. Zo bepaal je zelf hoe slim je woning wordt. 

SMARTER TOGETHER

Maak je huis slimmer

Met onze productoplossingen maken we woningen nog slimmer. En daarom bieden we niet alleen slimme oplossingen, maar ook Smart Home-oplossingen. Zo maken we je leven comfortabeler, duurzamer en toekomstbestendig.  

Wat kan ik in mijn Smart Home regelen? En welke voordelen biedt een Smart Home?

3d tekening van een slim huis

In een Smart Home kun je tal van functies in het systeem integreren. Je kunt bijvoorbeeld de verlichting schakelen, jaloezieën bedienen, huishoudelijke apparaten of je muziekinstallatie integreren, of alarmen aan het systeem koppelen. Daarbij kun je niet alleen de verschillende functies starten of aan- en uitzetten, je kunt ze namelijk ook aan verschillende voorwaarden koppelen en automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld de rolluiken automatisch laten zakken als de buitentemperatuur stijgt en de zon fel schijnt. En zo voorkomen dat het in de woon- en slaapkamer te warm wordt. Een ander voordeel van een Smart Home is de mogelijkheid om scènes te creëren , zoals een filmavond met passende verlichting en gesloten gordijnen. En dat alles is in een Smart Home met slechts één druk op de knop te realiseren.

Gebouwtypen

Woningen, appartementen(complexen)

Soort bouw

Nieuwbouw, renovatie

Communicatie

Via bluetooth, draadloos, bedraad

Functies in één oogopslag

 • Astrofunctie
  Dankzij de astrofunctie kunnen functies afhankelijk van de tijden van zonsopgang en zonsondergang worden geschakeld. Blokkeringstijden voorkomen dat functies bijvoorbeeld tijdens de nachtrust worden geactiveerd.
 • Aanwezigheidssimulatie
  De aanwezigheidssimulatie simuleert de aanwezigheid van de bewoners door de dagelijkse routine van individuele Smart Home-componenten op te nemen en af te spelen in de gewenste tijdsperiode. De functie kan op elk moment worden aangepast of uitgeschakeld. Bijzonder praktisch als je op vakantie bent.
 • Alles-aan/uit-functie
  De alles-uit-functie is een vooraf ingestelde scène waarmee de netwerkapparaten in alle kamers tegelijkertijd kunnen worden uitgeschakeld. Zo kunnen bijvoorbeeld de lichten in het hele huis met één druk op de knop worden uitgeschakeld.
 • Raammelders
  Door de raamdetectoren in het Smart Home System te integreren, wordt de huidige positie van de raamgreep doorgegeven. Op die manier kan niet alleen worden gecontroleerd of alle ramen gesloten zijn, maar kunnen functies zoals de verwarmingsregeling automatisch worden uitgeschakeld wanneer het raam openstaat.
 • Geofencing
  Met de geofencingfunctie kunnen verschillende gedefinieerde acties worden geactiveerd bij het verlaten of betreden van een bepaald gebied, bijvoorbeeld 200 meter rond het huis. Het systeem schakelt bijvoorbeeld het licht uit en vermindert de verwarming om energie te besparen wanneer alle bewoners het huis hebben verlaten. Of regelt de kamertemperatuur zodra men 's avonds de werkplek verlaat, zodat het aangenaam warm is als men thuiskomt.
 • Individuele scènes
  Voorkeuren en het triggeren van acties kunnen samengevoegd worden tot afzonderlijke scènes, zodat ze met een enkele druk op de knop kunnen worden opgeroepen. Zo kan de woonkamer binnen enkele seconden voorbereid worden voor een gezellig avondje voor de tv – met de juiste sfeerverlichting, gesloten jaloezieën, de ideale ruimtetemperatuur of zelfs de juiste muziek.
 • Koppeling met huishoudelijke apparatuur
  Via een netwerk gekoppelde en compatibele huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, koffiezetapparaten of ovens kunnen in het Smart Home-systeem worden geïntegreerd. Dit maakt volledige interactie mogelijk, zoals het aansturen, het ontvangen van status of het toevoegen aan scènes (bijv. alles-uit-schakelaar).Als bijvoorbeeld een Coming Home-scène wordt geactiveerd, worden niet alleen de lichten ingeschakeld en de jaloezieën omhoog gedaan, maar wordt ook de espressomachine ingeschakeld en voorverwarmd.
 • Verwarming & koeling
  De ideale ruimtetemperatuur kan via het Smart Home-systeem individueel en naar behoefte worden ingesteld. Zo kan de temperatuur tijdafhankelijk worden aangepast aan het persoonlijke dagelijkse leven, zodat bijvoorbeeld de badkamer ‘s morgens bij het opstaan al aangenaam is voorverwarmd, terwijl de temperatuur overdag bij afwezigheid juist wordt verlaagd.
 • Paniekschakelaar
  Bij alarmmelding blijft een signaallampje permanent branden. In alle andere ruimtes die zijn uitgerust met het meldsysteem kan door middel van een pulserende zoemtoon en door het rode knipperlicht de noodoproep worden aangegeven.
 • Integratie van rook-, hitte- en CO2-melders
  Rookalarm-, CO- en hittedetectoren kunnen in het Smart Home System worden geïntegreerd voor meer veiligheid. In geval van nood kan het systeem automatisch de verlichting van de vluchtwegen volledig inschakelen, jaloezieën openen voor een betere oriëntatie of, in geval van een CO-alarm, ervoor zorgen dat de ramen elektrisch worden geopend voor onmiddellijke ventilatie. Pushberichten kunnen ook worden verzonden naar een gedefinieerde groep ontvangers.
 • Koppeling met geluidssystemen
  In een netwerk met Busch-free@home® kunnen muziek, films en TV in het hele huis worden ervaren met de Sonos muziek, films en TV kunnen overal in huis worden ervaren - en in de beste kwaliteit.
 • Deurcommunicatie
  Door de deurcommunicatie te integreren in het Smart Home System kunnen beide oplossingen samen worden gebruikt en kunnen functies worden gecombineerd. Het licht kan bijvoorbeeld aangaan wanneer de deurbel gaat, zodat bezoekers beter worden herkend, of de videocamera neemt beelden op van gemiste bezoekers voor de deur voor veiligheidsdoeleinden bij afwezigheid.
 • Weerstation
  Met de integratie van een weerstation in het Smart Home-systeem kunnen functies worden geactiveerd afhankelijk van de actuele weersomstandigheden. Bij wind en storm gaat de Smart Home automatisch de zonwering omhoog, zodat deze beschermd is tegen schade.
 • Op afstand te bedienen
  Toegang op afstand biedt handige mobiele toegang tot uw Smart Home-systeem. Met toegang op afstand kunt u uw huis bedienen terwijl u onderweg bent.

Hoe bedien ik mijn Smart Home?

Busch-Jaeger smart home set

Een slim huis kan op verschillende manieren worden aangestuurd: via schakelaars aan de muur kunnen functies zoals gebruikelijk worden in- of uitgeschakeld of kan een scène worden gestart. Met behulp van bedieningselementen en geïntegreerde sensoren kun je bovendien alle ruimtefuncties centraal regelen. Een Smart Home-paneel dient als centraal eenheid in de woning om functies door het hele huis aan te sturen of om scènes en geautomatiseerde programma's te starten. En om ervoor te zorgen dat je zelfs wanneer je niet thuis bent de functies kunt bedienen, kun je de app gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot het systeem van je Smart Home.

Welke Smart Home-oplossingen biedt Busch-Jaeger?

Van nieuwkomers in de Smart Home-wereld via een complete Smart Home-oplossing tot complexe projecten op het gebied van gebouwbesturing – ons Smart Home-portfolio is divers en biedt voor elke behoefte de juiste oplossing. Hieronder vind je een overzicht van onze verschillende oplossingen. 

Welk systeem past bij mij?

Installateur legt smart home uit aan gezin

Wil je van je woning een Smart Home maken? Maar weet je niet welk Busch-Jaeger-systeem het beste bij jou en je behoeften past? Vul dan samen met een erkende installateur de Smart Home Configurator in en je krijgt direct een passend advies en een globale kostenindicatie. Je installateur kan je uiteraard van meer uitgebreide informatie voorzien.

Smarter Home Stories

Laat u inspireren door slimme oplossingen uit de praktijk 

In het woonprogramma 'Van Woonvilla naar Droomvilla' van RTL 4 laten toonaangevende (interieur) architecten inspirerende interieur- en exterieurontwerpen zien. Hierin is ook een rol weggelegd voor de producten en systemen van Busch-Jaeger.

» Naar de YouTube-playlist

Wil je direct aan de slag en je woning omtoveren tot een Smart Home?

Installateur legt smart home uit aan man en vrouw

Dan ontbreekt alleen nog een erkende Busch-Jaeger-installateur. Via onze zoekfunctie heb je de mogelijkheid om direct een installateur bij jou in de buurt te vinden, die je uitgebreid over de verschillende mogelijkheden voor jouw woning kan informeren en je vragen beantwoordt.