Over ons (Busch-Jaeger)

BUSCH-JAEGER

Over ons_

Een toonaangevend merk met een sterk eigen gezicht en eigen inzicht. Busch-Jaeger voldoet continu aan de hoogste eisen van zijn klanten met betrekking tot kwaliteit, productaanbod en innovatie. 

Marktleiderschap betekent ook verantwoordelijkheid nemen

Als innovatieve marktleider op het gebied van elektrotechniek en gebouwautomatisering, heeft het merk Busch-Jaeger al meer dan 140 jaar een sterke positie in de markt.

 

Wij staan voor innovatieve technologieën die het leven makkelijker en toekomstbestendig maken. Op het gebied van kwaliteit, assortiment en innovatie voldoen we aan de hoogste eisen en daarbij werken we nauw samen met de markt en vakhandel. Om zo onze verantwoordelijkheid te nemen voor een duurzamere toekomst. Focus daarbij zijn het behoud van hulpbronnen en meer energie-efficiëntie. Ons assortiment omvat het volledige elektrische installatieprogramma tot en met high-end producten en systemen voor Smart Homes en Smart Buildings. 

Onderdeel van de ABB Group 

ABB is een technologieleider op gebied van elektrificatie en automatisering en maakt een meer duur-zame en grondstofzuinige toekomst mogelijk. ABB’s oplossingen verbinden technische knowhow met software ter optimalisatie van hoe dingen worden geproduceerd, verplaatst, aangedreven en bediend. Voortbouwend op meer dan 140 jaar uitmuntendheid, zetten de 105.000 werknemers van ABB zich in om innovaties te stimuleren die de industriële transformatie versnellen.

  

www.abb.nl 

Een film over de onderneming
Producten en oplossingen
Busch-Jaeger deurcommunicatie

Het assortiment van Busch-Jaeger omvat een breed scala aan producten. Van complete installatieprogramma's met schakelaars, (speciale) wandcontactdozen, speciale connectoren, DIN-railcomponenten, dimmers en bewegingsmelders tot deurcommunicatiesystemen en geavanceerde elektronische producten voor de automatisering van Smarter Homes en Buildings. Producten en systemen die staan voor energieoptimalisatie, veiligheid en comfortabele centrale besturing van elektrische verbruikers voor particulieren en bedrijven. Het aanbod bestaat in totaal uit 6.000 elektro-installatieproducten. Het bevorderen van kwaliteits- en milieubewustzijn, veiligheid op de werkvloer, gezondheidsbescherming, gegevensbescherming en -beveiliging maakt deel uit van onze bedrijfsvisie. 

Certificeringen

De kwaliteit van onze producten en oplossingen voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen volgens NEN-EN ISO 9001, en dat al sinds medio 1992. De naleving van de eisen wordt elk jaar weer opnieuw gecontroleerd en bevestigd. 

 

Daarnaast is Busch-Jaeger gecertificeerd volgens de milieunorm NEN-ISO 14001, volgens NEN-ISO 45001 voor gezond en veilig werken, en volgens NEN-EN-ISO 50001 voor energiemanagementsystemen. Om de hoge kwaliteitsnorm van onze producten te garanderen, is er ook een geaccrediteerd centraal laboratorium DIN EN ISO/IEC 17025 beschikbaar. 

 

  • Kwaliteitsmanagementsysteem volgens NEN-EN-ISO 9001:2015 
  • Managementsysteem voor gezond en veilig werken volgens NEN-ISO 45001:2018 
  • Milieumanagementsysteem volgens NEN-ISO 14001:2015 
  • Energiemanagementsysteem volgens NEN-EN-ISO 50001:2018 

Zorgvuldigheidsplichten

De naleving en bevordering van mensenrechten, milieunormen en arbeidsveiligheid hebben de hoogste prioriteit voor de ABB-groep. Daarom nemen we al vele jaren maatregelen in de hele groep met als doel het identificeren, voorkomen en minimaliseren van risico's met betrekking tot mensenrechten en milieu in onze toeleveringsketens. Als gevolg hiervan voldoen ABB en Busch-Jaeger in Duitsland vanzelfsprekend aan de eisen van de wet op Due Diligence in de toeleveringsketen (LkSG).

» Voor meer informatie kunt u hier bezoeken.

Recente onderscheidingen

» Wereldmarktleider op het gebied van SCHUKO®-wandcontactdozen door de SIHK (Südwestfälische Industrie- und Handelskammer). 

 

» Als toonaangevend merk is Busch-Jaeger als ‘het grootste Duitse merk van 2023’ in het merkenboek opgenomen. Het boek presenteert jaarlijks onder een wisselend thema de beste Duitse merkbedrijven.