Prijs en prestatie

Kwalitatief hoogwaardige en betaalbare domotica

Hoeveel kost het om van nieuwbouw een Smart Home of Building te maken?

Bepaal de prijs van uw elektrische installatie

Bepaal bij de bouw van een huis of gebouw vooraf samen met uw architect en elektrotechnisch installateur waar u slimme schakelaars wilt plaatsen en over welke functies u wilt beschikken. Om zo inzicht te krijgen in de kosten voor een efficiënte elektrische installatie. 

De basisinstallatie is overigens van zichzelf al heel compleet en biedt u de mogelijkheid om deze op een later tijdstip naar wens uit te breiden of uw huis te voorzien van een modern huisbesturingssysteem. 

In onderstaand voorbeeld laten we u zien wat het prijsverschil is tussen een conventionele elektrische installatie en een modern Smart Home- of Smart Building-systeem:

van de bouwsom wordt gebruikt voor een conventionele elektrotechnische installatie.

Vanaf ongeveer

van de bouwsom kunt u uw woning uitrusten met het Busch-free@home®-huisbesturingssysteem.

Vanaf circa

van de bouwsom heeft u al de beschikking over een KNX-systeem met twee functiegebieden (verwarming, verlichting etc.), die op elk moment kunnen worden uitgebreid.

Bron: ELEKTRO+

Domoticasysteem voor nieuwbouw en renovatie

Heel betaalbaar en zonder hak- en breekwerk te realiseren

Dankzij draadloze domoticasystemen kunnen bestaande woningen en appartementen kosteneffectief worden voorzien van de nieuwste huisbesturingstechniek. Busch-Jaeger biedt hiertoe Busch-free@home® Wireless.

In tegenstelling tot bedrade systemen – die meer geschikt zijn voor nieuwbouw en grootschalige renovatieprojecten –, worden draadloze domoticasystemen zonder hak- en breekwerk geïnstalleerd. Alle functies kunnen bovendien bediend worden met een smartphone of tablet. 

Ook qua kosten valt het mee. Je kunt het simpel houden door bijvoorbeeld alleen te kiezen voor verlichting. Maar het is ook mogelijk om de woning om te toveren tot een heus Smart Home met extra functionaliteiten als verwarming, zonwering, airco en deurcommunicatie. Extra voordeel: het toepassen van een Smart Home-systeem maakt energiebesparingen van tot wel 30% mogelijk.