#smartertogether

Busch-free@home® flex

Creëer makkelijk een Smart Home!

Kies met Busch-free@home® flex voor meer flexibiliteit en een toekomstbestendige oplossing voor het slim aansturen van elke willekeurige ruimte in huis. Een Smart Home beginnen doet u met Busch-free@home® flex. 

Smart home eenvoudig te besturen met de ipad

Flexibele opties voor elke woning_

Een Smart Home beginnen: Met Busch-free@home® flex legt u de basis voor een Smart Home met slimme bediening van verlichting of jaloezieën. In plaats van handmatige bediening zijn jaloezieën nu met één druk op de knop te bedienen en dankzij slimme technologie kunt u verschillende zonweringsstanden opslaan. 

De functies liever configureren en bedienen met een app? Busch-free@home® flex biedt zonder extra bedrading een eenvoudige upgrade naar draadloos. Dit maakt de besturing van Smart Rooms slimmer en eenvoudiger dan ooit tevoren. 

Ontdek de voordelen van Busch-free@home® flex

Eenvoudige toegang tot de wereld van Smart Homes

In één ruimte alleen de verlichting bedienen? En misschien later ook nog in de hal? Losse producten, ruimtes of het hele systeem kunnen zonder problemen uitgebreid of aangepast worden. En dankzij de draadloze verbinding blijven de muren onbeschadigd, omdat alle functies in één inbouwdoos geïnstalleerd worden. Een Smart Home beginnen doet u makkelijk met Busch-free@home® flex.  

 In iedere woning kan u een smart home beginnen

Flexibel uit te breiden

Zonder al te veel moeite een simpele lichtschakelaar vervangen door een slimme, ingebouwde bewegingsmelder? Geen probleem. Alle inbouwsokkels en bedieningselementen van Busch-free@home® flex zijn afzonderlijk te combineren en flexibel uit te breiden. Zo tovert u in een handomdraai een woning om in een Smart Home. 

Slimme inbouwbewegingsmelder in uw smart home

Eenvoudige Smart Home-bediening

Alle instellingen van Busch-free@home® flex-apparaten zijn via de app naar wens aan te passen; zowel via een iPhone als Android-smartphone. Onze Smart Home-besturing garandeert bovendien een eenvoudige configuratie en gemakkelijke bediening. 

Naar de Apps
Smart home eenvoudig te besturen met de smartphone

Verschillende uitbreidingsfasen en -mogelijkheden

Onze oplossingen voldoen niet alleen technisch gezien aan alle wensen, maar ook qua design: de bedieningselementen voor de ideale Smart Room of Smart Home zijn verkrijgbaar in verschillende schakelaardesigns. 

Naar schakelaardesigns
Smart home beginnen met design schakelmateriaal
Smart home beginnen met design schakelmateriaal
arrow left
arrow right

Flexibele uitbreidingsmogelijkheden

Busch-flexTronics – Individuele bediening

De handmatige bediening omvat alles wat nodig is om het systeem in de toekomst uit te breiden naar slimme individuele bediening. 

 • Stand-alone-systeem 
 • Vertrouwde bediening zoals bij een conventionele sokkel 
 • Extra functionaliteiten als waarden/posities opslaan zoals bij serieschakelaars 
Handmatige individuele bediening voor smart home

Busch-free@home® flex – Individuele bediening

De individuele besturing per app via bluetooth maakt het mogelijk om meerdere inbouwsokkels op afstand digitaal te bedienen. 

 • Stand-alone-systeem van inbouwsokkels 
 • Op afstand te bedienen en parameterisatie van de sokkel per app via bluetooth 
 • In de app kunnen meerdere sokkels gecombineerd worden om zo het wisselen tussen apparaten te vereenvoudigen. 
Bediening voor smart home via app met bluetooth

Busch-free@home® flex – Smart Room-besturing

De ruimtebediening werkt zowel draadloos als bedraad en verbindt zo verschillende inbouwsokkels met elkaar. 

 • Inbouwsokkels verbinden via PlusWire of Busch-free@home® wireless 
 • Geen System Access Point nodig 
 • Bij draadloze verbinding is registratie via myBUSCH-JAEGER vereist (virtueel System Access Point) 
Bediening voor uw hele smart home, draadloos en bedraad

Busch-free@home® – Huisautomatisering

Met Busch-free@home® bestuurt u de hele woning: binnen en buiten, in elke ruimte en zelfs op afstand.

 • Inbouwsokkels verbinden via PlusWire of free@home® wireless 
 • Aansluiting van draadloze bedieningselementen op het Busch-free@home®-System Access Point 
 • Volledig te koppelen met het netwerk en toegang tot alle functionaliteiten zoals spraaksturing, bediening op afstand en meer 
Bediening voor uw hele smart home, zowel binnen als buiten
arrow left
arrow right

Het systeem dat meegroeit

Persoonlijke wensen of behoeften veranderen, maar het Smart Home-systeem blijft hetzelfde. Met Busch-free@home® flex heb je namelijk de mogelijkheid om het systeem op elk moment te upgraden naar een compleet Smart Home. 

Busch-free@home® is onze Smart Home-oplossing voor het hele huis. Dankzij de beschikbare hardware kan de Busch-free@home® flex ruimtesturing  worden uitgebreid naar huisautomatisering van de volledige woning. Zo kunt u snel en eenvoudig een Smart Home beginnen en met hetzelfde gemak uitbreiden! 

Nieuwsgierig geworden?_

Of liever direct beginnen met het plannen van Smart Room-besturing?  Vind via onze zoekfunctie direct een Smart Home-professional bij u in de buurt. 

Busch-free@home® flex eenvoudig uitgelegd

Door onze installateur Simon 

In onze nieuwe miniserie laat onze elektro-installateur Simon zien hoe je met Busch-free@home® flex Smart Room-besturing nog makkelijker maakt. Zo ontdekt u in elke aflevering de verschillende voordelen van de nieuwe slimme besturing voor Smart Homes. 

Aflevering 1

Besturing van Smart Rooms makkelijk gemaakt

Busch-free@home® flex maakt de slimme bediening van de ruimtes in huis makkelijk. Onze installateur Simon laat u zien hoe het Smart Room-systeem werkt.

Naar YouTube-video

Aflevering 2

Individuele bediening met Busch-flexTronics

Met onze flexTronics-inbouwsokkels kunnen oplossingen gemakkelijk gepland en uitgevoerd worden. Zo zijn ze ook voor toekomstige bouwkundige aanpassingen in te zetten, en is het mogelijk om conventionele en slimme sensoren met dezelfde sokkel te installeren.

Naar YouTube-video

Aflevering 3

Individuele bediening met app

In deze aflevering laat installateur Simon zien hoe u een Busch-free@home® flex-bedieningselement heel gemakkelijk met een app op smartphone of tablet kunt bedienen.

Naar YouTube-video

Aflevering 4

Smart Room-besturing

In deze aflevering laat onze installateur Simon zien hoe Smart Room-besturing werkt. Draadloos of bedraad – u kunt heel gemakkelijk verschillende inbouwsokkels met elkaar koppelen en eenvoudig met de app bedienen.

Naar YouTube-video

Aflevering 5

Smart Home-besturing

In deze aflevering laat onze installateur Simon zien hoe u Busch-free@home® flex kunt uitbreiden naar slimme en complete Smart Home-besturing. Met Busch-free@home® bestuurt u de hele woning: binnen en buiten, in elke ruimte en zelfs op afstand. Een Smart Home beginnen doet u met Busch-Jaeger.

Naar YouTube-video

Aflevering 6

Bediening met app

De functies van Busch-free@home® flex kunnen eenvoudig met de Busch-free@home® APP next bediend worden. Hierdoor is de Smart Home-bediening gemakkelijk te configureren en te bedienen, en volledig aan te passen aan de wensen van bewoners en de ruimtes in huis. Simon laat u zien hoe het werkt.

Naar YouTube-video

Aflevering 7

Schakelaardesigns

Er is voor elk wat wils! Onze oplossingen voldoen niet alleen technisch gezien aan ieders wensen, maar ook qua design: de bedieningselementen zijn verkrijgbaar in verschillende schakelaardesigns. Ontdek samen met onze installateur Simon de uiteenlopende mogelijkheden!

Naar YouTube-video
arrow left
arrow right

Informatie voor installateurs

De nieuwe standaard voor flexibele installaties 

Persoonlijke voorkeuren vragen om flexibiliteit in een Smart Home. Of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw: met de Busch-free@home® flex-inbouwsokkels kunnen oplossingen gemakkelijk gepland en uitgevoerd worden. Zo zijn ze ook voor toekomstige bouwkundige aanpassingen in te zetten. En is het mogelijk om conventionele en slimme sensoren met dezelfde sokkel te installeren. 

De passende oplossing voor alle klanten

Vier uitbreidingsmogelijkheden, maar welke is het meest geschikt om een Smart Room of Smart Home bij uw klant te creëren? Dat hangt volledig af van de wensen van de gebruiker. 

 • Is men op zoek naar een stand-alone-systeem met de vertrouwde bediening zoals bij een conventionele sokkel? Dan is individuele bediening met Busch-flexTronics zeer geschikt. 
 • Is bediening en parametrisering van de betreffende inbouwsokkel per app via bluetooth of een netwerkverbinding van afzonderlijke bedieningselementen gewenst? Dan is bediening met Busch-free@home® flex de meest geschikte oplossing.

Busch-flexTronics 

Busch-flexTronics is de traditionele manier voor individuele besturing van apparaten en biedt een flexibele opstap naar lichtsturing en jaloeziemanagement.  

 • Dankzij de batterij-back-up blijven zelfs bij stroomuitval alle instellingen bewaard 
 • De status-led dient als oriëntatieverlichting 
 • Opslaan en activeren van voorinstellingen en waarden voor serieschakelaars 

Naar de online catalogus 

Busch-free@home® flex 

Busch-free@home® flex-bedieningselementen zijn ideaal voor complete besturing van Smart Rooms of gekoppelde Smart Home-systemen. Via bluetooth is ook bediening via de app mogelijk. 

 • Eenvoudig instellen van parameters in de app 
 • Tijdschakelaar met geïntegreerde astrofunctie en timer 
 • Individuele bediening door een bluetooth-interface en directe verbinding met smartphone of tablet 
 • Op afstand te bedienen via de Busch-free@home® APP next en het myBUSCH-JAEGER-account 
 • Volledige Smart Home-besturing via Busch-free@home® wireless en koppeling met het System Access Point 

Naar de online catalogus 

 

Een sokkel die blijft

Eén element maakt het verschil 

Praktisch en flexibel te plannen. Een systeem dat met weinig onderdelen en bedrading een verbazingwekkend groot aantal toepassingen in een smart home mogelijk maakt – dat is typisch Busch-free@home® flex. De moderne platte flex-inbouwsokkels zijn gemakkelijk te monteren en de meetpunten maken eenvoudig onderhoud mogelijk. 

Makkelijk een Smart Home beginnen door flexibele installatie 

Inbedrijfstelling en configuratie van Busch-free@home® flex gebeurt via de Busch-free@home® APP next. Daardoor is niet alleen de bediening van de verschillende functies supereenvoudig, maar ook de installatie. Begin makkelijk een Smart Home met Busch-Jaeger. 

Het nieuwe systeem vereist geen training 

Het systeem wordt via de Busch-free@home® APP next ingesteld. Dankzij de eenvoudige configuratie is er geen aparte training nodig. Dat bespaart u veel moeite, tijd en kosten. Uiteraard bieden we zoals gebruikelijk webinars aan over Busch-free@home® flex en Busch-free@home®. 

Alle functies in één oogopslag

Fijndraadbescherming: 
Veilige en snelle aansluiting van flexibele en starre bekabeling door open klemmen 

Plat ontwerp: 
Met 25 mm is er nog veel ruimte voor bedrading en aansluitingen 

PlusWire: 
Moderne nevenpostbediening met nog meer mogelijkheden 

Verstelbare steunring: 
Stabiele bevestiging op verschillende ondergronden en inbouwsituaties 

Uniforme interface: 
Veel flexibele combinatiemogelijkheden tussen sensor en actor 

Brochures

Brochure - Busch-free@home® flex
Brochure - Busch-free@home® flex
Brochure - Busch-free@home®
Brochure - Busch-free@home®
Brochure - Smarter Home
Brochure - Smarter Home
Brochure - Busch-flexTronics®
Brochure - Busch-flexTronics®