Nieuws

De nieuwe digitale DAB+-radio van Busch-Jaeger zorgt voor een perfect geluid in je eigen wellnessomgeving. En is naast de badkamer ook de ideale oplossing voor de keuken, slaapkamer en andere ruimtes.

Busch-Jaeger digitale DAB+-radio

Krachtig geluid voor slimme badkamers 

De nieuwe digitale DAB+-radio van Busch-Jaeger zorgt voor een perfect geluid in je eigen wellnessomgeving. En is naast de badkamer ook de ideale oplossing voor de keuken, slaapkamer en andere ruimtes. 

Slimme oplossingen voor huis- en gebouwtechniek hebben de badkamer allang veroverd. Zonweringsturing, sfeervolle lichtsettings en een comfortabele temperatuur zorgen voor optimaal wellnesscomfort binnen de vier muren van elke woning. Het enige wat ontbreekt is ontspannende achtergrondmuziek. Busch-Jaeger, marktleider op het gebied van elektrische installatietechniek, komt met de oplossing: digitale Busch-Radio DAB+ brengt een compleet nieuwe geluidservaring in de wellnessomgeving thuis. 

DAB+ staat voor ‘Digital Audio Broadcasting’. Deze vervanger van uitzendingen via FM-frequentieband is al een aantal jaar de nieuwe standaard in Nederland en wordt inmiddels door alle grote radiostations gebruikt.  

Digitale radio DAB+ biedt vele voordelen. Zo werkt het onafhankelijk van internet, gebeurt het zoeken naar zenders op alfabetische volgorde (en dus niet meer op frequenties), en is de signaalontvangst storingsvrij en ruis daarmee verleden tijd. 

Perfect geluid en veel zenders 

De DAB+-technologie overtuigt niet alleen met perfect geluid, maar ook met toegang tot nog meer regionale zowel als landelijke radiozenders. Daarnaast geven veel zenders aanvullende informatie op het display weer zoals muziektitels, informatie over artiesten, dj’s en nog veel meer. Bovendien is FM-ontvangst ook nog steeds gewoon mogelijk.  

De nieuwe digitale radio's passen in elke standaard inbouwdoos en zijn naadloos te integreren in de schakelaarprogramma’s van Busch-Jaeger. Bovendien zijn er bijpassende hoogwaardige inbouwluidsprekers verkrijgbaar.  

Wie kiest voor de BTconnect DAB+-versie, kiest voor nog meer mogelijkheden. Zo kunnen hiermee afzonderlijke Bluetooth-luidsprekers aangestuurd worden en kan men comfortabel muziek streamen van de smartphone of tablet naar de inbouwradio en – indien aanwezig – naar de aangesloten luidsprekers. 

Hoge resolutiedisplay 

Bovendien overtuigt de nieuwe radiogeneratie met een kleurendisplay met hoge resolutie voor de weergave van extra informatie, zoals muziektitels, covers en zenderlogo's. Andere functies zijn: de slaap-/wekfunctie (alarm), stereo-/mono-omschakeling en een geheugen voor acht zenders. Voor het op afstand in- en uitschakelen beschikt de radio over een speciale impulsingang. 

Wilt u het geluid nog verder optimaliseren? Kies dan voor de bijzonder hoogwaardige inbouwluidsprekers van het Busch-AudioWorld®-systeem. Ze hebben een diameter van 13 cm (5") en zijn verkrijgbaar voor zowel droge als vochtige ruimtes. Ter bescherming tegen grove vervuiling en beschadigingen zijn de Busch-AudioWorld®-inbouwluidsprekers voorzien van metalen of kunststofroosters.