Een architectonisch bliksembezoek aan Düsseldorf

L'Oréal Horizon, Düsseldorf

De opdrachtgevers van Horizon Development GmbH en het management van L'Oréal hadden een gebouw voor ogen dat van buiten laat zien wat je van binnen bent: transparant, duurzaam en innovatief. HPP Architects uit Düsseldorf werd gekozen om dit idee te verwezenlijken. Onder leiding van HP Senior Partner Volker Weuthen wisten de architecten die verantwoordelijk waren voor het project, Christoph Ebert en Wolfgang Miazgowski, indruk te maken met hun merkspecifieke concept. 

Door de verspringende verdiepingen ontstaat een tektonische beweging die terrassen vormt voor de medewerkers. Dit resulteert in tal van spannende bouwconstructies. 

In het noorden van Düsseldorf ligt ‘L'Oréal-Horizon’, het fascinerende hoofdkantoor van L'Oréal Duitsland. Het gebouw is ontworpen door HPP Architects. 

Schakelaarprogramma future® linear in L'Oréal Horizon, Düsseldorf

Buiten en binnen horen bij elkaar in dit bijzondere gebouw. De geest van succesvol en gevarieerd interieurontwerp verwelkomt bezoekers in het hoofdkantoor van het bedrijf in de ruime ontvangsthal. Het gebouw heeft 15 verdiepingen. 

Het pand is zo ingericht dat medewerkers vrij, flexibel en creatief kunnen werken. Er zijn ook kleine denktanks, grote teamruimtes, talrijke zitplekken en zelfs een stilteruimte om stil en geconcentreerd te kunnen werken.

Voor de inrichting van het interieur is gekozen voor de kleur wit. Dit zie je terug in de plafonds, de muren en de meubels. Houten en gouden elementen zorgen voor accentuering en optische warmte, zwart voor contrasten. Daarbij werd er gebruik gemaakt van het schakelaarprogramma future® linear van Busch-Jaeger. Een serie die niet alleen indruk maakt qua design, maar ook met zijn Cradle to Cradle-certificering. 

Om het comfort te verhogen en het energieverbruik in het gebouw te verminderen, werd daarnaast gebruik gemaakt van het ABB i-bus® KNX-systeem. 

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger: 

ABB i-bus® KNX-gebouwsysteemtechnologie 
Schakelaarprogramma future® linear 

Voorkant L'Oréal Horizon, Düsseldorf
Buitenterras L'Oréal Horizon, Düsseldorf
Design element in L'Oréal Horizon, Düsseldorf
Interieur van L'Oréal Horizon, Düsseldorf
Interieur en verlichting in L'Oréal Horizon, Düsseldorf
stoelen en desk in L'Oréal Horizon, Düsseldorf
Hal in L'Oréal Horizon, Düsseldorf
kantine/restaurant in L'Oréal Horizon, Düsseldorf
Plattegrond L'Oréal Horizon, Düsseldorf
s