Indrukwekkend in architectuur en gebouwautomatisering

Kö-Bogen, Düsseldorf

Toparchitect Daniel Libeskind heeft op een oppervlak van 9.000 vierkante meter een tweedelig, 26 meter hoog gebouwenensemble met een etageoppervlak van zo'n 42.000 vierkante meter geschapen. Kenmerkend voor de Kö-Bogen is de sprekende gevel van glas en Romeins travertijn, die naar de noord- en westzijde toe met diagonale insnijdingen, de zogenaamde cuts, opengebroken wordt.  

Gecertificeerd met LEED Platinum en onderscheiden met de ‘Oscar van de vastgoedsector’ – Busch-Jaeger levert innovatieve KNX-bedieningselementen. 

Busch-Jaeger in Kö-Bogen

Met zijn bijzondere geveltechniek en de zwevende tuinen van de Königsallee spreekt de Kö-Bogen een eigen taal. De huurders van de Kö-Bogen zijn hoogwaardige flagship-stores van internationale topmerken als Apple, Porsche Design, Windsor en Strenesse, met unieke storeconcepten. Bovendien heeft zich hier ook een veelzijdige gastronomie gevestigd. En in de bovenste etages staan moderne en uiterst functionele kantoorruimtes ter beschikking. Het grootste bedrijfsoppervlak met ongeveer 7.000 vierkante meter wordt reeds gebruikt door de internationaal actieve consultancyorganisatie ‘The Boston Consulting Group’. 

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger: 

Schakelmateriaal future® linear
KNX-bedieningselementen
Busch-Wächter®-bewegingsmelders