Perfecte toegang tot een wolkenkrabber van wereldklasse

Grand Tower, Frankfurt

Er is een nieuwe bezienswaardigheid aan de skyline van bankmetropool Frankfurt: de Grand Tower in het Europaviertel. Dit imposante bouwwerk torent 180 meter hoog de lucht in en is daarmee het hoogste residentiële gebouw van Duitsland. Het telt maar liefst 47 woonverdiepingen, een lobby op de begane grond en 3 technische verdiepingen. De 418 appartementen, variërend in grootte van 60 tot ongeveer 300 m2, bieden nauwelijks te overtreffen wooncomfort en voorzieningen die aan de hoogste eisen voldoen. De conciërgeservice in de lobby is dag en nacht beschikbaar. 

Innovatieve deurcommunicatie met Busch-Welcome® IP

Net zoals het meervoudig bekroonde gebouw aan de hoogste architectonische normen voldoet, voldoet ook de installatietechniek van de Grand Tower aan alle eisen voor slim en veilig wonen. Opvallend hoogtepunt daarbij is het innovatieve Busch-Welcome® IP-deurcommunicatiesysteem met HD-videocommunicatie. Het kan zowel in woon- als utiliteitsgebouwen worden gebruikt voor toegangscontrole buiten, binnen en op afstand. De gebruikersinterface is uniform en intuïtief te bedienen op alle toestellen. Geborsteld roestvrij staal en aluminium, gecombineerd met een geringe inbouwdiepte voor inbouw en opbouw, benadrukken het geraffineerde design van het deurcommunicatiesysteem. En Busch-Welcome® IP in de Grand Tower is de meest uitgebreide installatie in een appartementencomplex in Duitsland tot nu toe. 

Toegang zonder sleutel
Busch-Jaeger in Grand Tower, Frankfurt

De 24 Busch-Welcome® IP-buitenstations geven bewoners via een sleutelkaart eenvoudig toegang tot zowel de slagbomen en parking als tot het gebouw zelf en de individuele appartementen. Gasten melden zich via de stations bij de conciërge en na overleg met de bewoners laat hij hen rechtstreeks met de lift naar de verdieping van bestemming gaan. De mogelijkheid van tweerichtingscommunicatie tussen bewoners en conciërge is bijzonder functioneel. 

90 kilometer datakabel
busch-welcome IP in Grand Tower, Frankfurt

Voor de elektrische installatie in de Grand Tower werd ongeveer 90 kilometer datakabel gelegd, waarvan 16 kilometer alleen al voor Busch-Welcome® IP. Dat voor de aansturing van 413 Busch-Welcome® IP-binnen- en 24 -buitenstations, 16 Power-over-Ethernet (POE)-schakelaars, 8 dataverdelers en 24 IP-schakelactoren. Naast Busch-Welcome® IP en de bijbehorende Busch-Jaeger-apparatuur worden binnen de installatie onderverdelers, vermogensautomaten en serie-installatieapparatuur van ABB gebruikt. Oplossingen die net als Busch-Welcome® IP worden gekenmerkt door eenvoudige installatie en snelle inbedrijfstelling.  

Al met al biedt de Grand Tower wooncomfort van topklasse met maximale veiligheid en toonaangevende technologie. Dat alles verpakt in een indrukwekkend staaltje architectuur. 

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger:  
 
Busch-Welcome® IP