Oudere vrouw en man met grijs haar glimlachend, dicht bij elkaar staan. De man heeft de armen over elkaar geslagen en beiden zijn nonchalant gekleed. Achtergrond toont een keuken in zachte focus.

Toegankelijke elektrotechniek_

Plan vandaag al voor morgen en houd rekening met, indien nodig, levensloop bestendig wonen in de toekomst. Zorg voor een elektrische installatie die zkan meegroeien met jouw veranderende situatie. Hiervoor bieden wij eenvoudige en intelligente oplossingen die aan jouw specifieke vereisten voldoen. 

Comfort in alle levenssituaties en levensfasen
Drie mensen, een volwassen vrouw, een kind en een oudere vrouw, zitten naast elkaar en maken een speelse bril met hun handen voor hun ogen.

Met de oplossingen van Busch-Jaeger 

Naarmate de tijd vordert, veranderen ook de eisen aan een huis. Daarom is het fijn om te kunnen vertrouwen op oplossingen die met jouw toenemende behoeften meegroeien. Of je nu alleenstaand bent, een gezin met kinderen hebt of een bouwer bent, veel mensen willen graag lang en zelfstandig in hun eigen huis wonen. Wij bieden je een breed scala aan productoplossingen die zich flexibel aanpassen aan elke levensfase. Voor veiligheid en comfort in alle levenssituaties en levensfasen. 

Toegankelijk wonen in jouw (slimme) huis

Een ouder echtpaar zit comfortabel samen op een bank, de een houdt een mok met patroon vast en de ander een tablet. Beiden glimlachen en lijken gefocust op het tabletscherm.

Busch-Jaeger biedt oplossingen voor zowel senioren als mensen van alle leeftijden met mobiliteitsbeperkingen, visuele of gehoorbeperkingen en cognitieve beperkingen. Deze oplossingen maken het dagelijks leven comfortabeler en veiliger. Naast bekende toegankelijke ingangen naar alle kamers, een aangepaste keuken of een inloopdouche in de badkamer, kan de juiste elektrische installatie bijdragen aan gemak in het dagelijks leven en een hogere levenskwaliteit. 

Toepassingsvoorbeelden

Hieronder vind je enkele voorbeeld van toepassingen waarin we laten zien hoe verschillende elektrotechnische oplossingen in een toegankelijk huis kunnen worden gebruikt. Van de weg naar de voordeur, via de entree en de hal tot aan de woon- en slaapruimtes, hebben we voorbeelden samengesteld van productoplossingen voor toegankelijke elektrotechniek in je eigen huis. 

Voor de voordeur
Moderne huisingang met planten en trappen die naar een deur leiden. Overlaypictogrammen tonen een brievenbus, een deurbel en een intercomsysteem, waarmee de kenmerken van het huis worden aangegeven.

De voordeur is de verbinding tussen de openbare en privéruimte. Daarom is het des te belangrijker dat comfort en veiligheid al vóór de toegang tot je eigen huis worden meegenomen. We laten je zien hoe je deurcommunicatie, externe camera's en bewegingsmelders in je entree kunt integreren en hoe deze productoplossingen je kunnen ondersteunen in de context van toegankelijk wonen. 

Deurcommunicatiesysteem Busch-Welcome®
Een strak, modern intercomsysteem gemonteerd op een grijze muur. Het heeft een camera bovenaan, een toetsenbord in het midden en een aanraakscherm onderaan met een toetsenbordinterface met een belknop.

Modulair buitensysteem naar wens samenstellen 

Met het deurcommunicatiesysteem kun je voor de toegang het juiste buitenstation samenstellen. Zo kun je, zonder naar de voordeur te hoeven gaan, met je bezoeker praten of deze zien - centraal binnen jouw woning via onze bedieningspanelen of via de app. Bij een videouitvoering verduidelijken symbolen naast de camera visueel de actieve functie. Verschillende modules voor toegangscontrole, zoals het vingerafdrukmodule, vergemakkelijken de toegang tot je huis. 

Integratie van externe camera's
Een witte beveiligingscamera aan de muur gemonteerd, met een lens in het midden en twee LED-lampjes erboven.

Busch-Welcome® camera-interface 

De Busch-Welcome® deurcommunicatie kan dankzij de camera-interface met externe analoge camera's verbonden worden. De uitgebreide 180 graden kijkhoek toont je het gebied rond de voordeur - zowel op het binnenstation/bedieningspaneel als via de app op tablet of smartphone. Zo heb je altijd zicht op de entree, zelfs als de kijkhoek van de camera bouwkundig niet optimaal is. 

Bewegingsmelder Busch-Wächter®

Veiligheid en gemak 

Of je nu in het donker thuiskomt of het huis verlaat, onze Busch-Wächter® biedt de nodige oriëntatie en is een betrouwbare gids. Onze bewegingsmelders detecteren elke beweging en schakelen automatisch de verlichting in. Zo kunnen valpartijen voorkomen worden en ongenode gasten direct opgemerkt worden, wat je veiligheid verhoogt. 

De entree
Een moderne gang met een houten ladderplank, ingelijste foto's, een zwarte deur en twee witte keramische sculpturen. Op de linkermuur zijn twee blauwe iconen, een smartphone en een camera, overlay.

Welkom thuis 

Achter de voordeur begint jouw eigen domein. Met de binnenstations van Busch-Welcome®, bewegingsmelders voor binnen en vele andere productoplossingen kun je ook jouw entree- en hal comfortabel en veilig inrichten met toegankelijke elektrotechnische installaties. 

Binnenstations voor Busch-Welcome®
Op een wit video-intercomscherm aan de muur is een glimlachende vrouw met lang blond haar te zien. Het scherm is rechtsonder voorzien van het merk "Busch-Jaeger".

Altijd zien wie er voor de deur staat 

De binnenstations van Busch-Welcome® en Busch-Welcome® IP zijn de centrale ontmoetingspunten en vormen de tegenhanger van onze buitenstations. Met de nieuwe 4,3" videobinnenstations heb je elke bezoeker meteen in beeld en kun je hen identificeren, binnenlaten en ontvangen. Eenvoudige, snel herkenbare symbolen onder het display verduidelijken de functies en geven visuele feedback. Functies zoals ruisonderdrukking zorgen voor een optimale spraakverbinding, zelfs voor slechthorenden. 

Busch-Wächter® 180 flex
Een witte bewegingssensor bevestigd aan een lichtgekleurde muur, met een koepelvormige lens met een gestructureerd oppervlak.

Inbouw-bewegingsmelder 

Gangen en trappen zijn de verbindingswegen in onze woonruimtes. Hoewel je hier vaak maar kort aanwezig bent, is goede verlichting in deze gebieden cruciaal. Of je nu je handen vol hebt met boodschappen of dat je met je gedachten al op de volgende verdieping bent – dankzij de Busch-Wächter® 180 flex hoef je je geen zorgen meer te maken over het aan- en uitschakelen van het licht. De verlichting schakelt automatisch in wanneer iemand beweegt of de ruimte verlaat. Dit zorgt voor extra veiligheid en oriëntatie doordat de looproute verlicht worden. 

Busch-objectwandcontactdoos
Een witte elektrische wandcontactdoos op een lichtgekleurde achtergrond.

Een stroomvoorziening die struikelgevaar vermindert 

Niet alleen ouderen lopen risico om te struikelen. Rondslingerende kabels, bijvoorbeeld van stofzuigers, vormen voor iedereen een potentieel struikelgevaar. Ons objectwandcontactdoos heeft meegevende zijkanten, waardoor een steker veel gemakkelijker los schiet. Dit draagt bij aan een verminderde kans op ongelukken. 

Woon- en slaapkamers
Moderne woonkamer met een grijze sectionele bank, kleine ronde salontafels, een open haard, een groot raam en blauwe iconen die slimme huisbedieningen voorstellen voor zonwering, verlichting, beveiliging en temperatuur.

Met de producten van Busch-Jaeger maak je van je woon- en slaapkamers een veilige en comfortabele plek. Van jaloeziesturing met één druk op de knop tot raammelders, onze diverse productoplossingen maken je woonruimte toegankelijk en vooral comfortabel. 

Jaloeziesturing
Een witte wandschakelaar naast twee boeken en een vaas met een klein plantje. De scène is minimalistisch en goed verlicht, met een raam dat groen op de achtergrond onthult.

Automatisch openen en sluiten 

Met onze moderne jaloeziesturing kun je gemotoriseerde jaloezieën, rolluiken en markiezen met één druk op de knop bedienen en automatiseren. Dit voorkomt zwaar trekken aan het rolluikkoord, vooral voor mensen met lichamelijke beperkingen. Daarnaast kun je de jaloezieën via ons weerstation zo programmeren dat ze bijvoorbeeld bij een bepaalde windsterkte automatisch omhoog gaan. 

Raammelders
Bij een raam staat een stoel met groene kussens en een grijze deken erover gedrapeerd. Aan de aangrenzende muur hangen twee ingelijste afbeeldingen, de ene met een blad en de andere met tekst.

Veiligheid binnen handbereik 

Raammelders helpen je door via geïntegreerde sensoren de actuele stand van de raamkruk te laten zien. De kans dat ramen per ongeluk geopend blijven, wordt aanzienlijk verkleind. Open ramen als uitnodiging voor inbrekers behoren tot het verleden en je kunt snel reageren op dreigende weersomstandigheden. Deze functie kan voor extra veiligheid in huis zorgen. 

Wandcontactdoos met randaarde Safety+
Een wit stopcontact in Europese stijl is op een effen, lichtgekleurde muur gemonteerd. Het stopcontact heeft twee ronde gaten en een aardingspin.

Meer bescherming tegen de gevaren van stroom 

De wandcontactdoos met randaarde Safety+ heeft een geïntegreerde verhoogde aanraakbescherming en zorgt zo voor meer veiligheid in je huis. In tegenstelling tot achteraf gemonteerde inzetstukken, biedt dit stopcontact de garantie van het VDE-keurmerk. De stroomstekker wordt zonder vervelend draaien ingevoerd en de twee openingen ontgrendelen pas bij gelijktijdige druk. Het ontwerp van het stopcontact blijft onaangetast. 

Badkamer
Moderne badkamer met een grote ronde spiegel boven een witte zwevende wastafel, houten opbergers en opgevouwen witte handdoeken. Blauwe pictogrammen aan de linkerkant geven digitale huisautomatiseringsbedieningen aan.

Comfort en veiligheid zijn essentieel in de badkamer. Naast toegankelijke ingangen tot de sanitaire voorzieningen is het ook de moeite waard om je te richten op passende elektrotechnische materialen. Met onze productoplossingen kun je zelfs een noodoproepsensor van Tunstall integreren in je slimme systeem, zodat er in noodsituaties iemand kan worden opgeroepen. 

Busch-servicewandcontactdoos®
Een stopcontact in Europese stijl met kinderbeveiliging, gemonteerd op een lichtgekleurde muur.

Stekkers verwijderen eenvoudig gemaakt 

In- en vooral uitpluggen komt vaker voor dan je denkt. En soms zijn stekkers lastig los te maken. Met ons serviceswandcontactdoos haal je de stekkers eenvoudig uit het stopcontact door een lichte druk op de draaihendel te geven. Dit bespaart kracht. Deze servicewandcontactdoos is bekroond met het keurmerk voor toegankelijk wonen, waardoor deze bijzonder geschikt is voor senioren of voor mensen met pijnlijke spieren. 

Symbolen voor schakelaars en knoppen
Een witte lichtschakelaar met een zwart gloeilampsymbool in het midden, wat aangeeft dat deze de verlichting regelt.

Functies herkennen eenvoudig gemaakt 

Dankzij de opgedrukte symbolen zie je meteen welke functie een schakelaar heeft en voor welk gebied deze bedoeld is. Of het nu gaat om de verlichting in de gang, de jaloeziesturing in de badkamer of de deuropener, de symbolen helpen je snel en eenvoudig de juiste functie te kiezen. Dit is vooral nuttig als je geheugen niet optimaal is, je kleine kinderen hebt die de bediening moeten leren, of je in noodsituaties snel hulp nodig hebt. 

Paniekknop
Een witte, aan de muur gemonteerde elektrische schakelaar met een kleine groene indicator in het midden tegen een lichtgekleurde gestructureerde muur.

Een geruststellend gevoel met één druk op de knop 

Met onze paniekknop jaag je niet alleen ongenode gasten weg, maar kun je ook in noodsituaties aandacht trekken. Met één druk op de knop activeer je de paniekverlichting en schakelen alle lichten in huis en tuin aan, terwijl rolluiken en jaloezieën omhoog gaan. Zo zien ook de buren meteen dat er iets aan de hand is. 

Zoek een specialist

Een man in een blauw jasje met documenten in zijn hand staat voor een modern gebouw met een houten buitenkant.

Ben je geïnteresseerd in de oplossingen van Busch-Jaeger en wil je jouw huis uitrusten met toegankelijke elektrotechniek?

Via onze zoekfunctie voor specialisten kun je een installateur in jouw omgeving vinden die je kan adviseren over jouw specifieke behoeften en wensen. 

Informatie voor vakspecialisten

We hebben informatie speciaal voor installateurs en vakmensen verzameld. 

 

  • Zorg dat klanten jou vinden 

    Via onze zoekfunctie voor specialisten kunnen eindgebruikers een installateur in hun buurt vinden. Je hoeft alleen maar de naam van de stad of een postcode in het zoekveld in te voeren en je krijgt een overzicht van alle bij ons geregistreerde installateurs in de omgeving. Als je nog niet in onze zoekfunctie voorkomt, kun je je gegevens via het Excellence-portal invoeren. Zo zorg je ervoor dat klanten jou kunnen vinden. 

  • Naar het portaal