News

Busch-art linear® in kantoren

Maak snel een duurzaamheidsslag bij bouw en renovatie van kantoren met Busch-art linear® 

Bij het verduurzamen van kantoren wordt al snel gedacht aan het toepassen van circulaire grondstoffen, goede isolatie en energiemonitoring. Maar met bijvoorbeeld schakelmateriaal zijn er veel sneller stappen te zetten. Dat bewijst ook de Busch-art linear®-designserie, die bijna volledig gemaakt is van recyclaat. 

Aan kantoren en ander utiliteitsgebouwen worden steeds hogere duurzaamheidseisen gesteld. Van de energielabel C- en A-verplichting tot het aantoonbaar maken van duurzaamheid op weg naar een BREEAM- of LEED-certificering. Maar ook het verkleinen van de ecologische footprint en het daarmee verhogen van de gunfactor bij bijvoorbeeld aanbestedingen.  

Design en duurzaamheid gaan hand in hand

Het duurzaamheidsaspect is dan ook al lang geen nice-to-have meer, maar een must. En dat terwijl tegelijkertijd ook de verwachtingen qua design hoog liggen. De Busch-art linear®-schakelaars combineren het beste van beide werelden. En laten zien dat duurzaamheid in productie en materialen perfect samengaan met een uniek, minimalistisch en tijdloos ontwerp. 

Duurzaamheid in productie en materialen

De Busch-art linear®-serie zet de nieuwe standaard qua duurzaamheid. Zo wordt alleen al door polycarbonaat op basis van ruwe olie tijdens de productie te vervangen door gerecycled polycarbonaat, een CO2-reductie van maar liefst 82% bereikt. Verder wordt voor de productie van de zwarte schakelaars 98% recyclaat gebruikt en voor de witte 92%. De schakelaars zijn bovendien ontworpen en geproduceerd volgens het cradle-to-cradle-principe, wat 100% herbruikbaarheid én een hoge kwaliteit garandeert. Niet voor niets is de serie inmiddels onderscheiden met het toonaangevende cradle-to-cradle-duurzaamheidscertificaat. Ideaal voor bijvoorbeeld extra punten bij een BREEAM certificering.  

Een vernieuwend ontwerp

Wat betreft design en functionaliteit gooien de schakelaars hoge ogen. Ze zijn verkrijgbaar in zowel mechanische als elektronische uitvoeringen en het aanbod omvat onder andere schakelaars, dimmers, wandcontactdozen, bewegingsmelders, afdekkingen voor jaloeziemanagement en multimedia. Alle afdekramen zijn leverbaar in 1- tot 5-voudige uitvoeringen, en deze zijn zowel verticaal als horizontaal te monteren voor nog meer keuzevrijheid. De serie is daarnaast verkrijgbaar in tal van Busch-Jaeger-schakelaarseries en biedt zo voor elke moderne kantooromgeving een passende oplossing.