Uit de kunst

Verve, Frankfurt

In de opkomende wijk Riedberg in Frankfurt is nieuwe woonruimte gecreëerd. Met het project Verve realiseerde architect Daniel Libeskind in Frankfurt zeven verschillende villa's in gemeenschappelijke harmonie. Voor architecten is het creëren van woonruimte de hoogste vorm van kunst. 

Het begrip ‘verve’ staat voor creativiteit en een enthousiaste levenshouding. Dat staat in deze luxe stadsvilla's centraal. 

Busch-Jaeger future linear en Busch-free@home in Verve, Frankfurt

Met dit project creëerde architect Daniel Libeskind zeven luxe stadsvilla's die allemaal uniek zijn. Convexe en holle elementen verbinden het ontwerp van de gebouwen en maken ze dankzij de individuele designdetails toch verschillend. Libeskind ziet in de architectuur de taak om ruimte te bieden voor het dagelijks leven van bewoners en aan hun individuele behoeften en wensen. De vier verdiepingen tellende villa's met in totaal 75 woningen worden allemaal bestuurd met intelligente huistechnologie op basis van Busch-free@home® en zijn aangesloten op het deurcommunicatiesysteem Busch-Welcome®. Dit zorgt voor maximale energie-efficiëntie, veiligheid en comfort. Het design wordt compleet gemaakt door de intelligente sensoren, lichtschakelaars en wandcontactdozen uit het schakelaardesignprogramma future® linear. 

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger: 

Schakelaarserie future® linear 
Busch-free@home®-huisbesturing 
Busch-Welcome®-deurcommunicatie