Slimme ambiance boven de daken van Frankfurt

Penthouse, Frankfurt

De ruimte, de grootte, de helderheid: deze penthousemaisonnette biedt alle vrijheid. En niet zo’n beetje ook. Op 250 vierkante meter boven de daken van Frankfurt, met direct uitzicht op de Main, is het een geweldige plek om te wonen. Het woonhuis werd gebouwd in 2002. In 2013 begon de planning voor modernisering door de gerenommeerde architect Herbert O. Zielinski en is inmiddels voltooid. 

Het resultaat doet geenszins meer denken aan het oorspronkelijke, zeer kleinschalige oppervlak. Een indrukwekkende plafondhoogte van 3,70 meter, kozijnloze draaideuren met doorgangen van vloer tot plafond: als de draaideuren openstaan, kun je door de volledige lengte van de woning kijken. Bovendien zorgen de bijna plafondhoge ramen voor ruimtes die baden in het licht. 

Na modernisering beschikt de penthousemaisonnette over allernieuwste Smart Home-gemakken en maakt indruk met zijn architectonische ruimtelijkheid. 

De klant is op zoek naar comfort en eenvoud

Uitgangspunt was de wens van de klant om de vloerverwarming zo eenvoudig mogelijk te regelen. Om deze reden werd geadviseerd om Busch-free@home® te installeren, omdat de bediening ervan intuïtief is. Gebruikers kunnen moeiteloos hun eigen individuele tijdprogramma's invoeren om verwarming en zonwering te besturen en sfeervolle lichtscènes in te stellen. En bij de voordeur bevindt zich een centrale schakelaar waarmee alle verlichting in huis met één druk op de knop kan worden uitgeschakeld. In elke kamer zorgt een ruimtetemperatuurregelaar met normweergave voor maximale energie-efficiëntie en een optimaal klimaat. En aanwezigheidssimulatie met tijdafhankelijke bediening regelt de verlichting en jaloezieën. Ook bewegingsmelders en een weerstation kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. 

Alle schakelaars, drukknoppen, wandcontactdozen en ruimtetemperatuurregelaars zijn van de Busch-Jaeger-schakelaarserie future® lineair. Deze overtuigt door zijn eenvoudige design en kan daarom ideaal worden opgenomen in elk modern architectonisch concept. Met het bijzonder compacte Busch-free@homePanel 4,3" als inbouwversie met een installatiehoogte van slechts acht millimeter kan het hele penthouse worden bediend. Zo kunnen tot 16 functies van het Busch-free@home®-systeem heel gemakkelijk worden bestuurd. Het systeem wordt bediend met tik- en veegbewegingen via het capacitieve glasoppervlak. Visueel past het paneel perfect in de woning dankzij de hoge designkwaliteit met een wit frame. 

Busch-Jaeger in Penthouse, Frankfurt

Bewoners maken echter ook graag gebruik van de bediening op afstand via het myBUSCH-JAEGER-internetportaal. De koppeling van de Busch-free@home® APP next aan het portaal biedt nog meer gebruiksgemak, want hiermee kunnen alle functies niet alleen thuis via wifi maar ook onderweg met een tablet of smartphone worden bediend. Zo is het mogelijk om snel te controleren of bijvoorbeeld alle lichten uit zijn of om de verwarming op afstand alvast op een aangename temperatuur in te stellen. 

Foto’s: Stefan Müller; Busch-Jaeger 

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger: 

Schakelaarserie future® linear
Busch-free@home®
Busch-free@homePanel 4,3"
Busch-Jaeger-bewegingsmelders
Busch-Jaeger-ruimtetemperatuurregelaars