Schoolvoorbeeld van een Smart Home

Eengezinswoning, Datteln

Aan het einde van de laan verrijst een chique nieuwbouwwoning, perfect passend in het landschap. En het schoolvoorbeeld van hoe eenvoudig en efficiënt een nieuwe woning een Smart Home kan worden. 

De woning is helemaal volgens de wensen van de bewoners door een architect ontworpen. Belangrijk daarbij waren een grote hoeveelheid licht in huis. Bovendien was het belangrijk dat oude en moderne structuren samengebracht werden. Het natuurlijke licht in combinatie met de witte wanden en meubels en de lichte tegels op de begane grond, evenals de houten vloer op de bovenverdieping zorgen voor een aangename sfeer. 

Een gezin uit Datteln heeft een modern en slim huis gebouwd met een huisbesturingssysteem van Busch-Jaeger. 

Het innovatieve Busch-free@home®-huisbesturingssysteem maakt deze woning smart. Het Smart Home-systeem kan worden bediend via het Busch-free@homePanel® in de gang en het vormt de link naar het Busch-Welcome®-deurcommunicatiesysteem. De bewoners ervaren het systeem, dat werd aanbevolen door hun elektro-installateur, als eenvoudig, zeer gebruiksvriendelijk en ook echt intuïtief.  

Het hart van het Smart Home-systeem is het System Access Point, dat via wifi toegang biedt aan de computer, tablet of smartphone. Zo kunnen de functies van het systeem eenvoudig worden ingesteld en op afstand worden bestuurd. 

Huisbesturing biedt meer vrijheid
Busch-Jaeger in Eengezinswoning, Datteln

Met Busch-free@home® kan passende verlichting optimaal worden ingesteld voor individuele ruimtes of de hele woning, bijvoorbeeld met sfeervolle lichtscènes voor verschillende stemmingen en afhankelijk van de situatie. Jaloezieën bedienen, verwarming en airconditioning regelen, deurcommunicatie coördineren: het jonge koppel bestuurt hun huis via het Busch-free@homePanel® of bij voorkeur met hun smartphone. Dat met behulp van het myBUSCH-JAEGER-portaal. 

Busch-axcent®-schakelaarserie in eensgezinswoning

Een ruimtetemperatuurregelaar uit de Busch-axcent®-schakelaarserie die de actuele temperatuur aangeeft, biedt extra comfort en energie-efficiëntie. Daarbij kan de temperatuur nauwkeurig worden ingesteld via een draaiknop. En het display toont altijd de actuele gegevens in de ruimte.   

Een witte trap met houten treden leidt naar de bovenverdieping. Busch-iceLight® zorgt hier voor praktische verlichting. De innovatieve led-lichten werden speciaal ontwikkeld voor energie-efficiënte ruimteverlichting. 

Foto’s: Busch-Jaeger  

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger: 

Busch-free@home®
Busch-Welcome®-deurcommunicatiesysteem
Digitale DAB+-radio
Busch-iceLight®
Schakelaarserie Busch-axcent®