Een sprookjesfiguur van het bos

Bert het boomhuis, Oostenrijk

‘Bert das Baumhaus’ staat midden in het bos op de Stiermarkse Alpenpas Pogusch in Oostenrijk. Het bijzondere gastenverblijf is een van de vele projecten van Studio Prechts die zich kenmerken door een ecologische en schaalbare oplossing die natuur en stad in harmonie brengt.  

Het architectenduo Precht heeft met het boomhuis een ecologisch, energiebesparend en comfortabel gastenverblijf gecreëerd, dat veel wegheeft van een sprookjesfiguur uit het bos. 

Busch-Jaeger in Bert das Baumhaus, Alpenpass Pogusch, Österreich

Het architectenduo Chris en Fei Precht liet zich inspireren door hun zoon en zijn grenzeloze fantasie. Bert is meer dan alleen een simpele boomhut, want het is bedoeld als een modulair systeem en bestaat uit geprefabriceerde individuele elementen, zodat schaalbare en uitbreidbare bouwoplossingen kunnen worden gecreëerd – een Bert-wolkenkrabber zou ook denkbaar zijn.  

 

Voor de aansturing van de ecologische en energiezuinige huisvesting wordt gebruik gemaakt van het KNX-systeem. En de Busch-Tenton®-bedieningselementen dragen bij aan de besturing van de afzonderlijke ruimtes. 

 

Geïntegreerde producten van ABB en Busch-Jaeger:  

KNX-gebouwsysteemtechnologie
Busch-Tenton®-bedieningselementen