USB stopcontact in het wit aan de muur

Busch-Jaeger

USB-wandcontactdoos

Een inbouwstopcontact met USB-poorten is een moderne maar vooral handige toevoeging aan elke woning. Een USB-stopcontact (wandcontactdoos) biedt gemak en functionaliteit doordat je elektronische apparaten gemakkelijk en snel kunt opladen zonder dat je extra adapters nodig hebt. Door te kiezen voor Busch-Jaeger kies je voor moderne USB-netvoeding en een modern, uniform design. 

Wat is een USB-stopcontact?
Set van schakelmateriaal met USB stopcontact

Een USB-stopcontact is een innovatief apparaat dat een combinatie biedt van traditionele stopcontacten en USB-poorten. Hiermee kun je elektrische apparaten opladen via een USB-poort, terwijl je nog steeds traditionele stekkers kunt gebruiken om andere apparaten van stroom te voorzien. Bij een USB-stopcontact dat gecombineerd wordt met traditionele inbouw wandcontactdozen, wordt hoogspanning (230 Volt) veilig gecombineerd met laagspanning (5 Volt). 

Waarom een stopcontact met USB-aansluiting?

Het gebruik van een stopcontact met USB-aansluiting biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard stopcontact. Ten eerste is het gebruik van een USB -topcontact handig omdat het een efficiënte manier biedt om apparaten op te laden zonder dat je daarvoor een aparte adapter nodig hebt. Daarnaast is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk op te laden, waardoor het makkelijker wordt om meerdere apparaten tegelijk te (blijven) gebruiken. Een ander voordeel is dat er geen grote aanpassingen gedaan hoeven te worden aan een huis, om toch extra oplaadmogelijkheden te creëren. Het stopcontact met USB-aansluiting kan huidige traditionele stopcontacten simpelweg vervangen. 

USB-A, USB-C of een andere aansluiting?

Bijna iedereen is wel bekend met de vertrouwde rechthoekige USB-A aansluiting. Al jaren worden hier diverse kleine apparaten mee verbonden met computers of laptops. Maar sinds een paar jaar heeft ook de USB-C zijn intrede gedaan. Een aantal apparaten is hier inmiddels al standaard mee uitgerust. 

Het meest zichtbare verschil is de vorm tussen de twee: de USB-A poort is groter en rechthoekig, de USB-C poort kleiner en heeft een meer ovale vorm. USB-A is een enkelzijdige connector, wat betekent dat het slechts op één manier kan worden aangesloten op een apparaat. USB-C is een dubbelzijdige connector, wat betekent dat hij op beide manieren kan worden aangesloten op een apparaat. Bovendien ondersteunt USB-C hogere datasnelheden dan USB-A en kan het ook stroom leveren aan apparaten die het ondersteunen, waardoor het mogelijk is om een laptop of smartphone op te laden via de USB-C poort. 

Een ander belangrijk verschil tussen USB-A en USB-C is dat USB-C een nieuwe standaard biedt voor USB-technologie genaamd USB 3.1. Deze nieuwe standaard ondersteunt hogere datasnelheden en maakt het mogelijk om video- en audio-informatie over te dragen via dezelfde kabel. Met USB 3.1. kunnen ook meerdere apparaten worden aangesloten op een enkele USB-C poort door middel van een hub. 

Daarnaast verplicht het Europees Parlement dat alle mobiele apparaten in de Europese Unie worden voorzien van een usb-c-poort. Vanaf 28 december 2024 is het verplicht om een usb c-poort te hebben op verschillende apparaten, waaronder smartphones, koptelefoons en draagbare speakers. 

Kortom, USB-C is de nieuwere en meer veelzijdige USB-connector, die hogere datasnelheden ondersteunt, stroom kan leveren aan apparaten en kan worden aangesloten op beide manieren. Maar USB-A is nog steeds de meest voorkomende USB-connector. Bedenk van tevoren dus welke USB-versie jij nodig hebt voor jouw apparaten. Of kies simpelweg voor een stopcontact dat voorzien is van beide uitgangen. 

Dubbele USB-aansluiting
Dubbele USB-aansluiting voor stopcontact van Busch-Jaeger

Inbouw wandcontactdozen met USB-aansluitingen zijn er in vele soorten en maten. Je hebt de standaard wandcontactdoos die uitgerust is met dubbele USB-aansluiting, waardoor je handig twee smartphones, tablets of andere mobiele apparaten zonder adapter kunt laden. Het biedt de oplossing voor de discussie wie er al eerste gebruik mag maken van de contactdoos. De geïntegreerde hogere aanraakbeveiliging van geaarde wandcontactdoos met dubbele USB-aansluiting zorgt voor extra veiligheid. Daarbij is deze wandcontactdoos ook nog eens uiterst zuinig. Zo bedraagt het stroomverbruik in de stand-by-modus – als er geen apparaten worden opgeladen – minder dan 0,1 Watt, wat neerkomt op slechts zo’n 20 cent per jaar. 

Voor het gebruik van grotere apparaten biedt een USB-netvoedingssokkel uitkomst. Hiermee kun je tot wel twee smartphones, digitale camera’s of soortelijke apparaten met accu eenvoudig opladen. Liever geheel kabelloos laden? Kies dan voor een powerdock met laadaansluiting. Plaats je apparaat eenvoudig op de docking en laad altijd, zonder kabel, op dezelfde plaats in huis. 

Aanbod USB-wandcontactdozen van Busch-Jaeger

Je hebt keuze uit een ruim aanbod van USB-wandcontactdozen. Sommige USB-stopcontacten hebben bijvoorbeeld een hoger vermogen en kunnen sneller opladen, terwijl andere USB-stopcontacten alleen geschikt zijn voor het opladen van kleinere apparaten zoals smartphones en tablets.  

Een inbouw stopcontact met USB-poorten kan in vrijwel elke kamer worden geïnstalleerd, zoals in de keuken, slaapkamer of studeerkamer. Het is ook een handige toevoeging aan kantoren en wachtruimtes, waar mensen vaak hun telefoon of tablet moeten opladen. 

Kortom, een inbouw stopcontact met USB-poorten is een handige en moderne toevoeging aan elk huis. Het biedt gemak en functionaliteit door het opladen van elektronische apparaten snel en makkelijk te maken, zonder dat er extra adapters nodig zijn. 

USB-laders (3)

Busch-powerDock

Kleuren (6)

Bedieningswip: Aluzilver

Raam: Aluzilver

Busch-powerDock met laadaansluiting voor Apple*-Lightning of USB type C biedt vele oplossingen voor optimaal laden. Het ideale dockingstation om iPhones* en iPods* aan te koppelen. Lastig zoeken naar een kabel behoort tot het verleden. De oplaadplaats bevindt zich altijd op dezelfde plek.

Meer informatie

USB-netvoedingssokkel

Kleuren (6)

Bedieningswip: Aluzilver

Raam: Aluzilver

Gebruik voor het opladen van grotere apparaten de USB-netvoedingssokkel. Hiermee kunnen tot wel twee smartphones, digitale camera's of soortgelijke apparaten met accu eenvoudig worden opgeladen.

Meer informatie

USB-wandcontactdoos 2-voudig A/C

Kleuren (6)

Bedieningswip: Aluzilver

Raam: Aluzilver

De perfecte combinatie van een normale wandcontactdoos met randaarde en met twee USB-aansluitingen. Om zo smartphones, tablets en andere mobiele devices altijd op te kunnen laden.

Meer informatie

USB-stopcontacten zijn meer dan alleen gebruiksvoorwerpen. Het zijn designobjecten die leefruimtes persoonlijkheid geven met een combinatie van innovatieve techniek en esthetisch niveau. Zie hier de verschilende USB-stopcontacten van Busch-Jaeger. Ontworpen met aandacht voor details en voor kwaliteit. Ontdek de oneindige keuze in materialen, kleuren en mogelijkheden hier