tuinkamer met automatische zonwering voor serre

#buschjaeger

Serre_

Veel huiseigenaren dromen van een serre. Het is heerlijk om een ruimte te hebben die zo dicht bij de tuin ligt waarbij je de natuur door de vele ramen direct ervaart. Tegelijkertijd heeft het de gezelligheid van een woonkamer. Het is nu de ideale tijd om met je plannen te beginnen. We brengen je graag in de stemming met een aantal leuke tips. 

Wat zijn je wensen?

Als je plannen hebt voor een serre heb je de mogelijkheid om een prachtige extra leefruimte te creëren die je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Van het creëren van een heerlijke oase van rust tot een luxe badkamer of een speciale keuken, alles is mogelijk. Je kunt ook flexibel gebruik van maken en er een werkruimte of zelfs een slaapkamer van maken. Dat is afhankelijk van je behoeften. Bij het maken van je plannen moet je rekening houden met de plaatsing van de serre. 

  • Een serre op het zuiden krijgt veel zon, dus effectieve en automatische zonwering in de serre is belangrijk.
  • Er moet ook rekening worden gehouden met de locatie en de grootte van de serre.
  • Een aanbouw met een aparte ingang of een naadloze overgang van de bestaande leefruimte naar de serre zijn beide een optie. De beslissingen die je hierin neemt zijn afhankelijk van de indeling van je huis. 

De keuzes zijn eindeloos en er zijn bijna geen grenzen aan je persoonlijke wensen. Houd alleen in je plannen rekening met de plaatsing van de serre. 

Materiaalgebruik

Wist je dat aluminium het meest gebruikte materiaal is voor staanders, dakspanten en wandverbindingen in serres? 

  

Het is uiterst robuust, weerbestendig en biedt een uitstekende draagkracht. Hout wordt binnenshuis vaak gebruikt om een gezellige sfeer te creëren. Tegenwoordig hebben moderne glasplaten uitstekende eigenschappen die de serre nóg aantrekkelijker maken. Bovendien zorgen ze ervoor dat het licht prachtig binnenvalt.

  • Veiligheidsglas is bijzonder goed bestand tegen stoten en inbraak. 

  • Geluidswerend glas is ideaal als de serre aan de straatkant ligt. 

  • Dubbele beglazing draagt bij aan de thermische isolatie van het huis en is dus energiebesparend. 

Zoals je kunt zien is een serre tegenwoordig geen energieverbruiker meer. Integendeel: moderne glastechnieken beschermen je huis tegen warmteverlies en laten tegelijkertijd zonnewarmte binnen. Een serre is dus een echte energiewinnaar.

Jouw slimme serre

Hoe kan jij je droom serre nog comfortabeler maken? Met Smart Home-technologie. 

  

Met name de automatische regeling van verwarming en airconditioning door een weerstation zijn goud waard. Automatische zonwering, verwarming afgestemd op jouw behoefte, het automatisch sluiten van ramen als het regent en waarschuwingsalarmen in geval van condensatie kunnen eenvoudig geïnstalleerd en geprogrammeerd worden. Door een breed scala aan verlichtingsmogelijken en planten creër je een warme sfeer in de serre. Met een slimme regeling kan de verlichting individueel worden aangepast en ingesteld worden om de optimale sfeer te creëren. Met Smart Home-technologie kan je van je serre een ultieme ontspanningsplek maken.   

3 tips voor de inrichting
verschillende planten op een tafel

Tip 1

Geef je serre een jungle look en benadruk het gevoel dat je midden in de natuur zit. Een mix van verschillende soorten en maten planten tovert je serre om tot een groene oase. 

Man achter zijn mobiel

Tip 2

Planten zijn niet alleen decoratieve elementen, maar ook belangrijke luchtzuiveraars en zuurstofproducenten. Ze helpen een gezonde en schone omgeving te creëren door verontreinigende stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht te filteren. Daarnaast dempen ze ook het geluid in kamers en zorgen ze ervoor dat mensen zich beter voelen.

Plant op een kruk in de woonkamer

Tip 3

Om het lichte karakter van de serre te behouden, raden we aan om de serre beperkt in te richten. Te veel meubilair heeft een negatief effect op de grootte en breedte van de kamer. Kies in plaats daarvan voor interieur accenten in vorm en kleur. Zo wordt de serre een plek waar je nieuwe energie van krijgt en volop van de natuur kan genieten.