Huis wordt gerenoveerd, waaronder smart home systeem van Busch-Jaeger geplaatst

#smartertogether

Renovatie_

Modernisering is cruciaal voor het creëren van duurzame waardevolle woningen. Door de integratie van moderne elektrotechniek kunnen woonruimtes bovendien slimmer worden ingericht. Ontdek waar je op moet letten bij renovatie en welke mogelijkheden er zijn op het gebied van zowel traditionele elektrische installaties als slimme huisbesturing. 

Man en vrouw kiezen een kleur om op de muur te schilderen, waarbij rekening gehouden kan worden met schakelmateriaal!

Vaak wordt verondersteld dat het omtoveren van een woning tot een Smart Home duur en complex is, en alleen mogelijk bij nieuwbouw. Het kan ook anders. En dat zonder hak- en breekwerk.  

Nieuwe lichtschakelaars nodig? Die zijn al lang niet meer alleen verkrijgbaar in wit en zwart. Laat je verbazen door een verscheidenheid aan vormen, kleuren en materialen. Daarnaast vind je naast lichtschakelaars en wandcontactdozen nog tal van andere (slimme) oplossingen op het gebied van elektrotechniek. 

Renovatie is een kwestie van plannen

Als je een appartement, woning of afzonderlijke ruimtes wilt renoveren, zijn er verschillende manieren om dit aan te pakken. Alleen een andere kleur op de muur of juist een compleet nieuwe inrichting van de ruimtes in huis. Denk in beide gevallen ook aan de elektrische installatie, want hier zijn mogelijkheden te over met alle voordelen van dien. 

Kleine make-over

Passende Lichtschakelaars

Na verloop van tijd veranderen je smaak, levensomstandigheden of gaan de kinderen het huis uit: het perfecte moment voor een likje verf en nieuwe meubels. Maar vergeet de lichtschakelaars en wandcontactdozen niet! Want met slechts weinig moeite creëer je namelijk een compleet andere look. 

Nieuwe elektrische installatie

Als je op het punt staat met de renovatiewerkzaamheden te beginnen, is het een goed idee de materiaallijst van de elektrische installatie nog eens goed te bekijken. Is echt aan alles gedacht? Laat je inspireren door nieuwe ideeën die het leven makkelijker maken, zoals bewegingsschakelaars of USB-wandcontactdozen. 

Smart Home

Een Smart Home-systeem installeren en toch alle muren heel laten? Het kan met een Smart Home-systeem van Busch-Jaeger. Om zo optimaal op de toekomst voorbereid te zijn. 

Kleine moeite, groots effect

Nieuw design

Renovatiewerkzaamheden hoeven niet altijd heel uitgebreid te zijn om een woning te transformeren. Een emmer verf kan genoeg zijn om een ruimte een compleet nieuwe look te geven. En met een bijpassend schakelaardesign kun je zelfs de kleinste details op elkaar afstemmen, zodat de ruimte als nieuw voelt. Busch-Jaeger biedt een ruime keuze aan uiteenlopende schakelaardesigns. Rond of vierkant, klassiek wit of kleurrijk, porselein of glas. Geen schakelaar is hetzelfde en voor elke smaak en interieurstijl is er een passende look. 

 • Hou je van subtiel?

  Een uniform design en op elkaar afgestemde details zijn de sleutel tot een harmonieuze inrichting. Door subtiele kleuren te gebruiken, creëer je ruimtes die uitnodigen tot ontspannen. Je kunt gedempte kleuren als wit of zilver gebruiken in de meest uiteenlopende elementen, waaronder lichtschakelaars en wandcontactdozen. Deze zijn tegenwoordig zoveel meer dan alleen functioneel en kunnen volledig worden afgestemd op elk interieur. Zo creëer je een uniform design en een harmonieus en doordacht totaalbeeld. 

  Ontdek het schakelaardesign
 • Of toch liever wat meer kleur?

  Felle kleuren en actuele kleurtrends spelen een belangrijke rol in interieurdesign. Met frisse kleuren kun je elke ruimte net dat beetje extra geven; of het nu gaat om muurverf, textiel of decoratieve elementen. En vergeet niet bijpassende schakelaars te kiezen. Populaire kleuren zoals koraal geven ruimtes een levendige en frisse touch en creëren in combinatie met andere designelementen een moderne en tegelijk gezellige sfeer. Laat je inspireren door de huidige kleurentrends en richt je huis helemaal naar je persoonlijke smaak in. 

  Ontdek het schakelaardesign
 • Traditioneel? Ook dat kan!

  Als je bij de herinrichting van een ruimte gebruik wilt maken van beproefde materialen en designs, is het raadzaam echte materialen te overwegen. Ze staan voor kwaliteit en geven de ruimte een zekere elegantie. Porseleinen accessoires zoals vazen, beeldjes of borden kunnen dus bijvoorbeeld als decoratieve elementen worden gebruikt. Een bijpassende Decento®-schakelaar van porselein maakt de look helemaal af. Ontdek de schoonheid van traditioneel interieurdesign en laat je inspireren door echte materialen. 

  Ontdek het schakelaardesign
 • En als het een beetje meer mag zijn ...

  Elk gebouw heeft zijn eigen geschiedenis en persoonlijke charme, ook oude woningen. Fraaie gevels en op elkaar afgestemde interieurelementen geven een woning een geheel eigen karakter. Met bijpassende schakelaardesigns kun je deze charme onderstrepen en de nostalgische sfeer behouden zonder in te leveren op de modernste technologie. Laat de woning je inspireren en richt ruimtes in naar persoonlijke smaak. 

  Ontdek het schakelaardesign

Kleine ideeën die het leven makkelijker maken

Nog meer comfort

Modernisering zonder metselwerk. In plaats van nieuwe gaten en verbindingsstukken voor inbouwdozen en kabels bestaan er slimme oplossingen die gewoon in de bestaande elektrische installatie kunnen worden geïntegreerd. Zo is de beslissing om de technologie te wijzigen of te upgraden snel genomen, aangezien dit geen dure verbouwing vereist. 

 • Bewegingsmelder bij de trap

  Een bewegingsschakelaar in het trappenhuis biedt veel voordelen op het gebied van comfort en veiligheid. Zodra de melder beweging detecteert, springt automatisch het licht aan. Zo heb je beide handen vrij en kun je bijvoorbeeld zonder struikelgevaar de boodschappen binnen zetten. Daarbij wordt het licht alleen ingeschakeld wanneer het daadwerkelijk nodig is; nauwkeurig, slim en betrouwbaar. Bovendien wordt het licht bij het verlaten van de ruimte ook weer direct uitgeschakeld, en zo bespaar je op elektriciteit en dus kosten. 

  Naar de bewegingsmelders
 • Dimmers voor het perfecte licht

  Met een dimmer creëer je in een handomdraai de perfecte sfeer. Want licht dimmen is meer dan kiezen tussen aan en uit. Het zijn de nuances tussen licht en donker die een gezellige stemming creëren. Draaiknop of vierkante bedieningsknop: de sokkels passen in alle gewenste schakelaarprogramma's. 

  Naar de opties voor lichtsturing
 • USB-wandcontactdoos: één plek voor alles

  Je hebt het vast wel eens meegemaakt: de wandcontactdoos is bezet, maar je wilt toch snel je smartphone opladen. De USB-wandcontactdoos biedt uitkomst. Deze combinatie van een normale wandcontactdoos met twee USB-aansluitingen biedt de perfecte plek om smartphones en tablets op te laden, zelfs tegelijkertijd. De USB-wandcontactdoos kan overigens eenvoudig achteraf gemonteerd worden en daarmee een traditionele contactdoos vervangen. 

  Naar de USB-laders
 • Ideale ruimtetemperatuur

  Met een ruimtetemperatuurregelaar kun je de ideale temperatuur instellen en tegelijkertijd energie besparen. De actuele temperatuur wordt nauwkeurig weergegeven in graden Celsius en deze kun je uiteraard naar behoefte bijstellen. 

  Naar de temperatuurregelaars

Klaar voor de toekomst

Gewoon slimmer

Met een Smarter Home System kunt u uw huis nog comfortabeler maken en tegelijkertijd flexibel zijn voor de toekomst. Met onze slimme productoplossingen kunt u uw huis omtoveren tot een slim huis zonder dat u muren hoeft open te breken en talloze meters kabel hoeft te leggen: bijvoorbeeld met onze slimme kamerbediening Busch-flexTronics® wireless.

 • Leg de basis voor een Smart Room

  Busch-free@home flex
  Met Busch-free@home® flex kun je zonder veel moeite nieuwe handige en praktische functies realiseren door bestaande bedieningselementen te vervangen door Busch-free@home® flex-componenten. Denk daarbij aan het gebruik van een tijdschakelaar, het opslaan/direct inschakelen van jaloeziestanden, of helderheidswaarden bij dimmers voor sfeervolle verlichting. De schakelaars zijn bovendien op afstand te bedienen via een app. En dit alles zonder het leggen van nieuwe bedrading, want het systeem maakt gebruik van draadloze communicatie. 

  Meer beleven
 • Het hele huis wordt slim

  Busch-free@home®
  Met Busch-free@home® kun je de woning zoals gebruikelijk met schakelaars bedienen maar ook uiterst praktisch met een smartphone of tablet. En via touchbediening of zelfs spraaksturing. Dankzij de app kun je de functies niet alleen in- en uitschakelen, maar ook de hele woning mobiel, slim en nauwkeurig besturen. En dankzij de integratie van verschillende sterke merken wordt huisbesturing één geheel. 

  Meer beleven

Vind een professional voor elk renovatieproject

Vind via de zoekfunctie een installateur in de buurt, die kan helpen bij elk renovatieproject en de elektrische installatie.