Man en vrouw kijken naar elektrische jaloezieën van Busch-Jaeger

Busch-Jaeger

Elektrische jaloezieën

Heb je een nieuw huis gekocht of ga je verbouwen? Dan zijn elektrische jaloezieën een geweldige toevoeging aan je huis. Niet alleen bieden ze meer gemak en controle over de hoeveelheid licht die je binnenlaat, maar ze zijn ook energiezuinig. Bovendien zijn jaloezieën een stijlvolle keuze.  

Wat zijn elektrische jaloezieën en hoe werken ze?

Elektrische jaloezieën zijn raamdecoratie die automatisch kan worden bediend met behulp van een elektromotor en een bedieningssysteem. In plaats van handmatig aan een koord te trekken om de jaloezieën op te tillen of te laten zakken, kunnen elektrische jaloezieën – door de elektromotor die is bevestigd aan de binnenkant – worden bediend met een schakelaar, afstandsbediening of zelfs via een app. 

Welke mogelijkheden zijn er?
Vrouw zit achter de man en kijken allebei naar elektrische jalouzieen

Elektrische jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en kleuren, net als traditionele jaloezieën. Ze zijn geschikt voor vrijwel elk type raam en kunnen worden gebruikt om het licht dat binnenkomt te regelen, de privacy te vergroten of om de temperatuur in huis te regelen. Door dit laatste zijn elektrische jaloezieën erg energiezuinig. Ze helpen namelijk de temperatuur in huis te reguleren door warmte binnen te houden in de winter en de zon buiten te houden in de zomer. Dit betekent dat je minder energie hoeft te gebruiken om je huis op de gewenste temperatuur te houden, wat uiteindelijk resulteert in lagere energiekosten.  

 

Daarbij zijn elektrische jaloezieën veiliger dan traditionele jaloezieën. Dat komt omdat er geen koorden zijn waar kinderen of huisdieren verstrikt in kunnen raken. Dit maakt ze een ideale keuze voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.  

Schakelaar, afstandsbediening of app?
Vrouw bestuurt elektrische jalouzieen met de tablet

Het belangrijkste voordeel van elektrische jaloezieën is dat ze kunnen worden bediend met een schakelaar, afstandsbediening of zelfs met je smartphone. Koppel bijvoorbeeld Busch-flexTronics® om een Smart Room te creëren of koppel Busch-free@home® om een gehele huisbesturing te controleren via één systeem. 

Dit betekent dat je elektrische jaloezieën vanuit het comfort van je bank kunt bedienen, zonder dat je hoeft op te staan. Sommige elektrische jaloezieën zijn zelfs programeerbaar. Dit betekent dat je ze kunt instellen om op specifieke tijden van de dag omhoog of omlaag te gaan. Bijvoorbeeld in de ochtend de jaloezieën automatisch omhoog om meer licht binnen te laten, en vervolgens automatisch omlaag wanneer het donker wordt. 

Als je kiest voor een schakelaar heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld een schakelaar met timer of een sleutelschakelaar zodat het systeem niet door de kinderen of onbevoegden kan worden bediend. Met een schakelaar met draaiknop kun je met één beweging de jaloezieën makkelijk openen of afsluiten. Tot slot is er nog de impulsdrukker met bedieningswippen of een modulair systeem. Met verschillende bedieningselementen als een infrarood afstandbediening zorgt het voor maximaal wooncomfort.  

4 goede redenen om jaloezieën met Busch-Jaeger te besturen
1. Betrouwbare en kwalitatieve producten:

Busch Jager is een gerenommeerd merk in de markt van jaloeziebesturing. Producten zijn betrouwbaar en kwalitatief en gaan jarenlang mee. De systemen zijn ontworpen met oog op gebruiksgemak, duurzaamheid en design.

2. Gebruiksvriendelijkheid:

de jaloeziebesturing van Busch-Jaeger is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt gemakkelijk de jaloezieën omhoog of omlaag bewegen of de lamellen kantelen met één druk op de knop. Dat is niet alleen handig, maar kan ook energie besparen door het regelen van de hoeveelheid licht en warmte die binnenkomt.  

3. Integratie met slimme huistechnologie:

Busch-Jaeger biedt een breed scala aan slimme technologieën voor in huis, waaronder slimme jaloezieën. Dat maakt het mogelijk om de jaloezieën op afstand te bedienen met behulp van een smartphone of tablet. Dit is handig als je bijvoorbeeld niet thuis bent en de jaloezieën wilt sluiten om het huis te beschermen tegen zonlicht of nieuwsgierige blikken.  

4. Samenwerking met andere merken:

Bij Busch-Jaeger hechten we veel waarde aan onze partnerships. We werken samen met diverse toonaangevende fabrikanten om zo Smarter Home-ervaringen nog slimmer vorm te geven.  

Meer weten?

Al met al bieden elektrische jaloezieën veel voordelen ten opzichte van traditionele jaloezieën. Ze zijn makkelijk te bedienen, energiezuinig, veilig en stijlvol. Als je op zoek bent naar een upgrade voor je raamdecoratie, dan zijn elektrische jaloezieën zeker de moeite waard om te overwegen. Wil je meer weten, kijk dan op naar onze pagina over jalouziemanagement