Busch-Jaeger mission to zero door zonnepanelen op het dak te plaatsen

Duurzaamheid

Mission to Zero_

Met onze mission to zero richten we ons op een toekomst van veilige, slimme en duurzame elektrificatie. Van de productie via de infrastructuur tot het transport. In het volgende artikel lees je alles over onze duurzame energietransitie in Lüdenscheid.

Onze duurzame energietransitie voor klimaatbescherming

Op weg naar CO2-neutraliteit 

Onze mission to zero omvat de bouw van een eigen fotovoltaïsch systeem in Lüdenscheid, de modernisering van de infrastructuur en de elektrificatie van de productie en het wagenpark. Verder hebben we fietsenrekken voor e-bikes geplaatst en groene stroom aangekocht, zodat we onze eerste CO2-neutrale productielocatie ter wereld konden realiseren. Op zonnige dagen dekken de PV-panelen die boven de parkeerplaatsen zijn geïnstalleerd, de volledige elektriciteitsbehoefte van onze vestiging in Lüdenscheid. 

In 2019 ontvingen we de ‘Deutsche Solarpreis’ in de categorie ‘Industriële, commerciële of agrarische bedrijven/ondernemingen’ voor de eerste bijna CO2-neutrale productielocatie in Duitsland.* 

* CO2-neutraliteit heeft betrekking op de energievoorziening van de locaties 

˚
De duurzame energietransitie die we in Lüdenscheid doorvoeren is cruciaal op weg naar CO2-neutraliteit. We hebben zulke oplossingen nodig. En niet alleen in Lüdenscheid of Europa, maar wereldwijd.
Svenja Schulze, voormalig Duits minister van Milieuzaken

Onze mission to zero werd ook toegejuicht door Svenja Schulze, de toenmalige minister van Milieuzaken. 

Onze vestiging in Lüdenscheid
Vrouw staat voor moderne stad

Onze vestiging in Lüdenscheid is nu de eerste klimaatneutrale productiefaciliteit van ABB. Het gebruik van beproefde technologie en innovaties van onze sterke merken Busch-Jaeger en ABB hebben systematisch geleid tot een geleidelijke vermindering van de uitstoot. Dankzij een fotovoltaïsch oppervlak van 7.300 m² wekken we onze eigen energie op. Een systeem voor laadstations en intelligente schakelinstallaties maakt duurzaam gebruik van de opgewekte energie. En het resultaat is het concept voor gefundeerd energiebeheer dat we ABB Ability™ OPTIMAX® noemen. 

+ Adaptief, schaalbaar energiebeheer ABB Ability™ OPTIMAX® 
+ Fotovoltaïsch systeem met 7.300m² zonnepanelen 
+ Energieopslag (BESS) met 200 kW vermogen en 275 kWh opslagcapaciteit 

+ Modulaire, flexibele energiedistributie door gedetailleerde energiemeting en -bewaking 
+ 630 t CO2-besparing per jaar 
+ Laadinfrastructuur voor elektrische auto's 

Onze mission to zero in één oogopslag:

CO2-besparing

5.600.000 

kg/jaar 

PV-systeem

1.250 

kWp 

Energieopwekking

Ongeveer 1.100 

MWh/jaar 

Laadinfrastructuur voor elektrische auto's

tot 50 

kW 

Warmte-krachtkoppeling

200

kW