Moderne woonkamer als header voor de blog Tips woning inrichten

Woonstijlen

Ontdek je eigen woonstijl en laat je inspireren. 

Doel: het leven mooier maken

Sommige mensen hebben een speciaal talent om woonruimtes harmonieus en naar eigen smaak in te richten. Ze combineren meubels, textiel, wand- en raambekleding en accessoires moeiteloos. Het geheel ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook écht karakter. Als je hier moeite mee hebt, laat je dan adviseren door anderen. Tips en adviezen kunnen voor de nodige inspiratie zorgen. 

De top 5 tips om je woning in te richten

1 - Volg je smaak, niet alleen de huidige trends

Wil jij je eigen stijl vinden? Dan kunnen artikelen in tijdschriften en magazines heel nuttig zijn en je de eerste inspiratie geven. Maar we raden je aan om je niet alleen te oriënteren op wat op dit moment trendy is. 

Heb je iets gevonden dat jou en je dierbaren echt aanspreekt? Kopieer dit dan nooit één op één. Hoe saai zou dat zijn? Kies liever wat je persoonlijk aanspreekt. Lees snel de tweede tip voor het inrichten van jouw woning. 

2 - Ontdek je eigen persoonlijkheid

Als je naar je kledingkast kijkt, zie je wat je favoriete kleuren zijn. Vraag jezelf af waar je graag winkelt en hoe de winkel ontworpen en ingericht is. Heb je dit nooit eerder bewust opgemerkt? Let dan op welke  inrichtingsstijlen je leuk vindt bij je volgende shoppingtrip. Wellicht heb je bij een vriend of kennis al iets ontdekt dat je enorm aanspreekt. Durf jouw ideeën tot leven te laten komen. 

3 - Maak een collage

Heb je mooie inspiratiebronnen gevonden op internet? Creëer je eigen moodboard met jouw  persoonlijke verzamelingen aan accessoires, kleuren en eventuele meubelstukken. Dit overzicht zal je helpen om je ideeën beter te realiseren. 

4 - Verlanglijstje en opruimen

Mogelijk heb je al een idee welke richting je op wilt gaan. Neem rustig de tijd om door je woonruimtes te wandelen en sorteer de meubels. Wat wil je echt houden en waar wil je al een tijdje vanaf?  

Als je oude woonaccessoires hebt die niet passen in de nieuwe woonstijl die je hebt gekozen, gooi ze dan niet direct weg. Je zal zien dat deze accessoires een heel spannend contrast kunnen vormen. Het gaat tenslotte allemaal om het toevoegen van je eigen persoonlijke touch. 

5 - Kies een kamerontwerp

Je kunt ervoor zorgen dat elke kamer een interessante blikvanger heeft die de nieuwsgierigheid van je bezoekers wekt. Let daarbij op dat niet alles op dezelfde hoogte staat en dat kleuren en texturen gevarieerd worden. Het oog moet naar de omgeving worden getrokken. Deel je kamer op in drie niveaus: vloerniveau, ooghoogte en alles daarboven. Op elk niveau moet er ten minste op één plek in de kamer iets "gebeuren". Zelfs kleine details kunnen een grote impact maken.  

Aan de slag!

In onze inspiratieruimte presenteren we verschillende interieurstijlen, zoals: landelijk, industrieel, Japandi, Skandi en we blijven voortdurend nieuwe stijlen toevoegen om jouw woning mee in te richten. 

Als fabrikant van elektrische installatiematerialen en Smart Home-oplossingen laten we je natuurlijk ook zien hoe je onze producten harmonieus kan integreren in je woonconcept. Want ook al lijken bijvoorbeeld lichtschakelaars en stopcontacten door hun formaat onopvallend, toch kunnen ze helpen om het totaalplaatje te perfectioneren. We bieden een diversiteit in vormen en kleuren aan zodat er voor elke woonstijl iets bij zit.