News

Busch-free@home® nu compatibel met Matter

Busch-Jaeger stelt klanten in staat om Busch-free@home®-producten in andere systemen te integreren via het Matter-transmissieprotocol. En om vice versa Matter-compatibele apparaten te integreren in het Busch-free@home®-Smart Home-systeem. Zo kan een flexibele en toekomstgerichte infrastructuur gecreëerd worden.

Integratie Matter in een Busch-Jaeger smart home

Met de integratie van Matter in Busch-free@home® zet Busch-Jaeger de volgende stap naar nog meer connectiviteit in Smarter Homes. Matter is een fabrikantonafhankelijke standaard die ervoor zorgt dat Smart Home-apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren. Door de uitbreiding van de bestaande functies van Busch-free@home® kunnen klanten Matter-gecertificeerde producten in het systeem integreren en tegelijkertijd Smarter Home-producten van Busch-Jaeger in andere systemen integreren. 

Groeiende vraag Smart Home-producten 

Sinds juni 2023 vormt Matter-pionier Eve Systems onderdeel van de ABB Group, waar Busch-Jaeger al langer deel van uitmaakt. De nieuwe samenwerking versnelde de integratie van Matter in Busch-free@home®. Dit om beter aan de wensen en eisen vanuit de markt te voldoen en in te spelen op de groeiende vraag naar intelligente thuistechnologieën. Uit recent onderzoek van Statista blijkt namelijk dat het aantal Smart Home-gebruikers op de Europese markt de komende vier jaar zal verdubbelen. 

Toekomstbestendige oplossing 

Busch-Jaeger heeft als doel om woningen en gebouwen comfortabeler, veiliger en duurzamer te maken. Op maat gemaakte en uitbreidbare oplossingen ondersteunen klanten bij zowel nieuwbouw als renovatie en modernisering, en helpen om gebouwen energie-efficiënter te maken. Het Busch-free@home®-huisbesturingssysteem biedt hiertoe al een aantal mogelijkheden, waaronder Busch-free@home® wireless en Busch-flexTronics® wireless. Door toevoeging van de nieuwe, universele Matter-standaard wordt het aantal ontwerpmogelijkheden aanzienlijk uitgebreid en wordt het nog makkelijker om woningen toekomstbestendig te maken. 

Verbonden woningen 

“Als technologieleider op het gebied van Smart Homes ziet Busch-Jaeger het als zijn verantwoordelijkheid om nieuwe technologieën nog verder uit te ontwikkelen. Alleen een universele standaard die door alle grote platforms wordt ondersteund, maakt toekomstbestendige en open connectiviteit van voorheen gescheiden werelden mogelijk. Wij willen onze klanten op maat gemaakte oplossingen bieden voor nog meer veiligheid, intelligentie en duurzaamheid binnen de eigen vier muren van hun woning”, zegt Adalbert M. Neumann, Managing Director van Busch-Jaeger Elektro GmbH.   

Acceptatie Smart Home-technologieën 

Busch-free@home® is een van de eerste professionele Smart Home-systemen die interoperabiliteit biedt met het Matter-protocol. Het is te bedienen via Alexa, Siri, Google en Samsung, alsook met elke gewenste Matter-app. Apparaten uit het productportfolio van Eve kunnen nu ook eenvoudig met Busch-free@home® in een netwerk worden opgenomen. Dit dankzij het Matter-protocol en de draadloze Thread-standaard, een belangrijke pijler van Matter. Door innovatieve technologie te combineren kunnen klanten nu het comfort, de veiligheid en de energie-efficiëntie in woningen verhogen. En de interoperabiliteit versterkt de acceptatie van Smart Home-technologieën nog verder. 

Gratis update 

De gratis software-update voor de Matter-extensie kan worden gebruikt voor alle System Access Points 2.0 (beschikbaar sinds 2018), het hart van het Busch-free@home®-systeem. De update is beschikbaar sinds eind 2023.