Building Information Modeling met Busch-Jaeger

Productinformatie

Building Information Modeling

De toekomst van intelligente gebouwplanning 

Wat is Building Information Modeling (BIM)?

Ontdek de kracht van BIM (Building Information Modeling). Dé modelgebaseerde planningsmethode die architecten, aannemers, constructeurs en andere partijen in de bouwketen in staat stelt om binnen één 3D-gegevensmodel efficiënt samen te werken en gebouwen digitaal te ontwikkelen en realiseren. 

 

Met BIM kunnen gebouwen namelijk al vóór de start van de bouw virtueel worden gebouwd en volledig worden geoptimaliseerd op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Bovendien kunnen alle partners tijdens het project informatie in het model aanpassen en toevoegen. Met dat en meer gaat het overleggen en beslissingen nemen sneller en makkelijker, wat de efficiëntie verhoogt, faalkosten verlaagt en de bouw- en gebouwkwaliteit verbetert. Niet voor niets is BIM in veel landen inmiddels wettelijk verplicht. 

Kennis delen voor betere communicatie

BIM definieert de structurele processen binnen het planningsproces als een consistent, virtueel gebouwmodel. In dit 3D-model worden alle relevante gebouwgegevens en eigenschappen weergegeven als zogenaamde BIM-objecten. En het model wordt gedurende de verschillende fasen van planning, bouw en gebruik continu bijgewerkt. Zo hebben alle betrokkenen in de keten op elk moment toegang tot de meest actuele informatie, wat de communicatie en daarmee het planningsproces verbetert. 

BIM-objecten downloaden

BIM-objecten downloaden

Busch-Jaeger heeft een groot deel van het productportfolio vertaald naar hoogwaardige BIM-objecten. En deze zijn gratis als download beschikbaar voor architecten, ontwerpers en andere partijen in de bouwketen. Met de BIM Switch Range Configurator-app kun je heel eenvoudig inbouwprogramma's van Busch-Jaeger-schakelmateriaal omzetten naar BIM-objecten. Om deze vervolgens met de BIM-software voor Revit te configureren en toe te passen. Daarnaast is het mogelijk om specifieke stuk- en bestellijsten te genereren. Daarnaast is een aantal voorkomende configuraties direct te downloaden zonder de Configurator-app. Deze zijn te vinden op MEPcontent. 

Lees meer over de BIM Switch Range Configurator-app, bekijk ook direct de video en download direct.
Building Information Modeling van @ABB

Building Information Modeling @ABB

Tal van BIM-objecten zijn  direct te downloaden. Ga hiervoor naar onze BIM-website. 

Meer informatie
Bronnen voor BIM-objecten
Onze doelen voor de toekomst...

... de uitbreiding van de BIM-objectcatalogus  
... het verbeteren van de kwaliteit van BIM-objecten volgens de wensen van de klant 
... het ter beschikking stellen van ontwerp- en configuratietools voor BIM-objecten, om het gebruik te vereenvoudigen 
... het ter beschikking stellen van een netwerk van specialisten die met je samen kunnen werken aan projecten 

Contact

BIM is onze manier om de duurzame gebouwen voor de toekomst te plannen. Heb je vragen over onze BIM-oplossingen? Of wil je overleggen met een specialist?  

 

Neem contact met ons op via het ABB Support Portal.