#smartertogether

Grenzeloos wonen_

Vandaag al voorbereid op de behoeften van morgen? Met individuele oplossingen voor iedereen die ondersteuning nodig heeft? Onze oplossingen voor automatisering in huis zijn net zo eenvoudig als intelligent, en sluiten aan bij specifieke wensen en eisen van bewoners. Zo maakt Busch-Jaeger grenzeloos wonen mogelijk. 

Comfort voor alle leefomstandigheden en in elke levensfase_

Met de oplossingen van Busch-Jaeger 

In de loop der tijd veranderen de voorwaarden waaraan een woning moet voldoen. Dan is het goed om te kunnen vertrouwen op oplossingen die meegroeien met steeds hoger wordende eisen. Van singles tot gezinnen met kinderen – veel mensen koesteren de wens om een grenzeloze en levensloopbestendige woning te hebben. Daarvoor biedt Busch-Jaeger een veelvoud aan productoplossingen op het gebied van automatisering in huis, die flexibel aan te passen zijn aan elke behoefte. Voor veiligheid en comfort onder alle leefomstandigheden en in elke levensfase. 

Grenzeloos en levensloopbestendig wonen in een (slimme) woning

Voor senioren, maar ook voor mensen van elke leeftijd met een beperking in mobiliteit, visueel of auditief vermogen of cognitieve functies, levert Busch-Jaeger oplossingen die het dagelijks leven comfortabeler en veiliger maken. Want behalve de bekende drempelvrije toegang tot alle ruimtes, een keuken met aangepaste inrichting of een drempelloze douche in de badkamer, kan ook de juiste elektrische installatie en automatisering in huis dagelijkse handelingen eenvoudiger maken. Om zo bij te dragen aan een hogere kwaliteit van leven met een levensloopbestendige woning. 

Voorbeelden van toepassingen

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van toepassingen die illustreren hoe met verschillende componenten voor elektrische installaties en automatisering in huis een toegankelijke en levensloopbestendige woning kan worden gerealiseerd. Van voordeur en gang tot woonruimtes en slaapkamer: Busch-Jaeger biedt tal van praktische productoplossingen voor comfortabel en veilig wonen binnen de eigen vier muren van een woning. In een handomdraai is automatisering in huis een feit! 

Voordeur

Rondom de voordeur

De voordeur is de verbinding tussen de buitenwereld en de eigen leefruimte. En al vóór het binnengaan van de woning zijn comfort en veiligheid belangrijk. Huisbesturing als deurcommunicatie, externe camera’s en bewegingsmelders rondom de voordeur bieden uitkomst. Ontdek hoe deze te integreren zijn en hoe deze productoplossingen bewoners kunnen ondersteunen met het oog op levensloopbestendig en veilig wonen. 

Busch-Welcome®-deurcommunicatiesysteem

Modulair buitenstation persoonlijk vormgegeven 

Het deurcommunicatiesysteem biedt de mogelijkheid om voor elke voordeur een passend buitenstation samen te stellen. Zo kunnen bewoners vanuit bijvoorbeeld de woonkamer met een bezoeker communiceren en diegene desgewenst ook zien – centraal via het paneel in de woning of via de app. Bij een video-oplossing geven symbolen aan de zijkant van de camera steeds visueel aan welke functie op dat moment actief is. Dankzij diverse modules voor toegangscontrole krijgen bewoners bovendien eenvoudig toegang tot de woning – bijvoorbeeld met de vingerafdrukmodule. 

Externe camera’s integreren

Busch-Welcome®-camera-interface 

Busch-Welcome®-deurcommunicatie kan via de camera-interface worden gekoppeld aan externe analoge camera’s. Dankzij het brede beeldveld van 180 graden is daarmee de ruimte rondom de voordeur goed te zien – zowel  via het binnenstation als via de app op tablet of smartphone. Zo hebben bewoners altijd zicht op de voordeur. Zelfs als bijvoorbeeld het beeldveld van de camera die bij de bouw is geïnstalleerd, niet optimaal is. 

Busch-Wächter®-bewegingsmelders

Gewoon een veilig gevoel 

Of je nu in het donker thuiskomt of dan juist de deur uitgaat: de Busch-Wächter®-bewegingsmelders maken de nodige oriëntatie mogelijk en wijzen veilig de weg. Deze bewegingsmelders detecteren direct elke beweging en schakelen automatisch de verlichting in. Dat voorkomt niet alleen valpartijen, maar zorgt er ook voor dat ongewenste bezoekers direct zichtbaar zijn. Automatisering van Busch-Jaeger voor grenzeloos en levensloopbestendig wonen door meer veiligheid in en om huis. 

arrow left
arrow right

Voordeur en gang

Rondom de voordeur

Welkom thuis 

Achter de voordeur voel je je veilig. Met het Busch-Welcome®-binnenstation, bewegingsmelders voor binnen en tal van andere productoplossingen is het ook mogelijk ingangen en gangen te voorzien van levensloopbestendige, comfortabele en veilige oplossingen voor elektrische installaties. 

Busch-Welcome®-binnenstations

Altijd zien wie er voor de voordeur staat 

De binnenstations voor Busch-Welcome® en Busch-Welcome® IP zijn de centrale contactpunten en vormen de tegenhangers van de buitenstations. Met het 4,3”-videostation voor binnen is elke bezoeker direct in beeld en kan men eenvoudig de deur openen. Eenvoudige, snel herkenbare symbolen onder het display verduidelijken de diverse functies en geven visuele feedback. Functies zoals ruisonderdrukking zorgen voor een optimale spraakverbinding, ook voor slechthorenden. 

Busch-Wächter® 180 flex

Inbouwbewegingsschakelaar 

Gangen en trappen verbinden onze woonruimtes. Hoewel we hier vaak maar korte tijd doorbrengen, is het uiterst belangrijk dat deze ruimtes makkelijk verlicht kunnen worden. Met de handen vol boodschappen of in gedachten al op de volgende verdieping – dankzij de Busch-Wächter® 180 flex is het licht aandoen in elk geval geen enkel probleem. Deze bewegingsmelder schakelt namelijk automatisch de verlichting in als iemand zich beweegt of de ruimte verlaat, en verlicht zo de route(s). Dit zorgt voor extra veiligheid, een betere oriëntatie, en tovert zo elk huis om tot een grenzeloze en levensloopbestendige woning. 

Busch-objectwandcontactdoos®

Een wandcontactdoos voor minder struikelgevaar 

Niet alleen ouderen of mindervaliden lopen het risico om over een kabel te struikelen en de Busch-objectwandcontactdoos® komt dan ook in elke woning van pas. Hij beschikt over meegevende zijwanden, zodat de stekker gemakkelijker loskomt als iemand over de kabel dreigt te struikelen. Zo beschermt de wandcontactdoos bewoners tegen ongevallen, blijven apparaten vaker onbeschadigd en bespaart men op dure reparatiekosten. Het risico dat de Busch-objectwandcontactdoos® uit de wand wordt getrokken, is tenslotte minimaal.  

arrow left
arrow right

Woon- en slaapkamers

Woon- en slaapkamers

Met de producten van Busch-Jaeger maakt u woon- en slaapkamers tot veilige en comfortabele ruimtes. Van raammelders tot het met één druk op de knop bedienen van zonwering – ook hier zijn diverse productoplossingen geschikt voor het realiseren van een grenzeloze en vooral toegankelijke woonruimte. 

Jaloeziemanagement

Automatisch openen en sluiten 

Met modern jaloeziemanagement zijn elektrische jaloezieën, rolluiken en markiezen met één druk op de knop te bedienen. Zwaar trekken aan de rolluikband is daarmee verleden tijd en dat is met name voor mensen met een lichamelijke beperking een uitkomst. Bovendien is de zonwering met behulp van het weerstation zo te programmeren dat deze bij bijvoorbeeld een bepaalde windkracht automatisch opent (opgerold in de rustpositie). Een grenzeloze woning creëren met automatisering was nog nooit zo eenvoudig! 

Impuls-schakelaarserie

De lichtschakelaars met oriëntatieverlichting 

Met de schakelaarreeks impuls is in het donker naar een lichtschakelaar zoeken verleden tijd. In uitgeschakelde toestand wordt de rand rondom de bedieningsknop namelijk altijd verlicht. Dat zorgt voor uitstekende oriëntatie. Bovendien is het zogenaamde omschakelpunt van impuls zo gekozen, dat men aan de vinger een duidelijk klik voelt als er geschakeld wordt. 

Wandcontactdoos Safety+

Bescherming tegen de gevaren van stroom 

De wandcontactdoos Safety+ heeft een geïntegreerde verhoogde aanraakbeveiliging en zorgt zo voor meer veiligheid thuis. In tegenstelling tot achteraf gemonteerde beveiligingen biedt dit product de garantie van de norm. De stekker van een elektrisch apparaat kan zonder lastig draaien worden ingestoken, waarbij beide openingen pas ontgrendelen bij gelijktijdige druk. Dit heeft overigens geen invloed op het design van de wandcontactdoos. 

Raammelders

Veiligheid in een handomdraai 

Voorkom risico's met de raammelders van Busch-Jaeger. Doordat de geïntegreerde sensoren de actuele stand van de venstergreep doorgeven, vermindert men de kans op het per ongeluk open laten staan van een raam. Dat verkleint natuurlijk het risico op inbraak en ook kan bij dreigend onweer snel worden ingegrepen als een raam openstaat; zo wordt schade voorkomen. Vooral als personen met een beperking zoals dementie deel uitmaken van het huishouden, draagt deze functie bij aan meer veiligheid en grenzeloos wonen. 

arrow left
arrow right

Badkamer

Bad

Comfort en veiligheid spelen een grote rol in de badkamer. Naast drempelloze toegang tot sanitaire voorzieningen is het ook de moeite waard aandacht te besteden aan geschikt elektrisch installatiemateriaal.  

Busch-servicewandcontactdoos®

Stekkers eenvoudig verwijderen 

Vaak moeite met vastzittende stekkers in een stopcontact of regelmatig stekkers wisselen? Kies voor de Busch-servicewandcontactdoos®. Door slechts heel licht op de draaiknop te drukken, kan men zonder enige druk en moeite vastzittende stekkers uit de wandcontactdoos trekken. Ideaal daarmee voor ouderen en voor mensen die slecht ter been zijn of pijn hebben aan spieren en gewrichten. 

Symbolen voor schakelaars en bedieningselementen

Maakt functieherkenning makkelijk 

Met de opgedrukte symbolen is in één oogopslag te zien wat de functie van de schakelaar is en wat je ermee bedient. De verlichting in de gang, de jaloezie-aansturing in de badkamer, of de deuropener – aan de hand van de symbolen is snel en eenvoudig te herkennen welke functie ze activeren. Dat kan met name nuttig zijn als het geheugen niet meer helemaal scherp is, wanneer de bediening ook makkelijk moet zijn voor kleine kinderen, of wanneer men hulp nodig heeft in een noodsituatie. 

Paniekschakelaar

Een veilig gevoel met één druk op de knop 

De paniekschakelaar schrikt niet alleen ongewenste bezoekers af, maar trekt ook de aandacht als men hulp nodig heeft in een noodsituatie. Met één druk op de knop activeren bewoners tegelijk de paniekverlichting en alle lichten in huis en tuin. Bovendien gaan, indien gewenst, ook de rolluiken en jaloezieën omhoog. Zo zien ook de buren meteen dat er iets aan de hand is. 

arrow left
arrow right

Langer zelfstandig thuis wonen

Wat doet de overheid? 

De overheid wil langer zelfstandig thuis wonen voor ouderen stimuleren. Dit in hun vertrouwde omgeving en met een goede kwaliteit van leven. Dit is vastgelegd in het programma Langer Thuis. Informeer voor meer informatie bij de gemeente of zorgaanbieder. 

Vind een installateur

Heeft u als bewoner interesse in de oplossingen van Busch-Jaeger en wilt u uw woning voorzien van slimme elektrotechniek?

Vind dan via onze zoekfunctie een erkende installateur bij u in de buurt. Deze professional kan u vakkundig adviseren voor een grenzeloze en levensloopbestendige woning op basis van uw individuele wensen en eisen. 

Brochures

Brochure - Smarter Home
Brochure - Smarter Home