#smartertogether

Barrièrevrije elektrotechniek_

Vandaag plannen voor morgen en, indien nodig, ook inspelen op de behoeften van mensen die hulp nodig hebben met individuele planning en het vinden van oplossingen. Hiervoor bieden wij u zowel eenvoudige als intelligente oplossingen die voldoen aan uw individuele eisen.

Comfort in alle situaties en levensfasen_

Met de oplossingen van Busch-Jaeger

De eisen die aan een woning worden gesteld veranderen mettertijd, dus is het goed om te kunnen vertrouwen op oplossingen die meegroeien met de toenemende eisen. Of het nu gaat om een alleenstaande, een gezin met kinderen of een bouwvakker - voor veel mensen is er een verlangen naar een lang, onafhankelijk leven binnen hun eigen vier muren. Wij bieden u een brede waaier van productoplossingen die zich flexibel aanpassen aan elke levensfase. Voor veiligheid en comfort in alle situaties en levensfasen.

Barrièrevrij wonen in uw (slimme) huis

Busch-Jaeger biedt oplossingen die het dagelijks leven comfortabeler en veiliger maken voor senioren en mensen van alle leeftijden met een beperkte mobiliteit, gezichts- of gehoorvermogen of cognitieve beperkingen. Naast de bekende drempelvrije toegang tot alle kamers, een goed ingerichte keuken of een gelijkvloerse douche in de badkamer, kan de juiste elektrische installatie helpen om het dagelijks leven gemakkelijker te maken en de levenskwaliteit te verbeteren.

Toepassingsvoorbeelden

Hieronder vindt u voorbeelden van toepassingen waarin wij laten zien hoe verschillende elektrische installatiematerialen kunnen worden gebruikt in een barrièrevrije woning. Van de weg naar de voordeur tot de entree, via de gangen tot de woon- en slaapvertrekken, hebben wij voorbeelden samengesteld van productoplossingen voor barrièrevrije elektrotechniek binnen uw eigen vier muren.

Huis/flat ingang

Voor de deur

Uw eigen voordeur is de schakel tussen de openbare en de privé leefruimte. Daarom is het des te belangrijker dat comfort en veiligheid al in aanmerking worden genomen voordat u uw eigen vier muren betreedt. Wij laten u zien hoe u deurcommunicatie, buitencamera's en bewegingsmelders in uw entree kunt integreren en hoe deze productoplossingen u kunnen ondersteunen in het kader van barrièrevrij wonen.

Deurcommunicatiesysteem Busch-Welcome®

Pas het modulaire voordeurstation aan

Met ons deurcommunicatiesysteem hebt u de mogelijkheid om het juiste buitenstation voor uw ingangsbereik samen te stellen. Zo kunt u uw bezoeker te woord staan zonder naar de voordeur te hoeven gaan, of hem te zien als u dat wenst - centraal in uw huis via onze panelen of via App. In het geval van een video-oplossing illustreren symbolen op de zijkant van de camera visueel de respectieve actieve functie. Verschillende modulaire modules voor toegangscontrole maken het u gemakkelijker om toegang tot uw huis te krijgen - bijvoorbeeld met de vingerafdrukmodule.

Integratie van externe camera's

Busch-Welcome® camera-Interface

De Busch-Welcome® deurcommunicatie kan dankzij de camera-interface worden aangesloten op externe analoge camera's. De uitgebreide kijkhoek van 180 graden toont u het gebied rond de voordeur - op het binnenstation of via de app op de tablet of smartphone. Zo hebt u altijd zicht op de ingang, bijvoorbeeld als de kijkhoek van de camera ter plaatse niet altijd optimaal is.

Bewegingsmelder Busch-Wächter®

Een goed gevoel zeker

Of u nu in het donker thuiskomt of het huis verlaat, onze Busch-Watchdogs® zorgen voor de nodige oriëntatie en zijn een betrouwbare gids. Onze bewegingsdetectoren detecteren onmiddellijk elke beweging en schakelen de verlichting automatisch in. Op die manier kunnen valpartijen worden vermeden en kunnen ongenode gasten onmiddellijk worden opgemerkt en kan uw veiligheid worden verhoogd.

arrow left
arrow right

Entree en hal

De ingang

Welkom thuis.

Je eigen koninkrijk is verborgen achter de voordeur. Met het binnenstation voor Busch-Welcome®, bewegingsmelders voor binnen en vele andere productoplossingen kunt u ook uw ingang en vestibules uitrusten met comfortabele en veilige elektrische installatieoplossingen.

Binnenstations voor Busch-Welcome®

Kijk altijd wie er aan je deur staat

De binnenstations voor Busch-Welcome® en Busch-Welcome® IP zijn de centrale contactpunten en vormen de tegenhanger van onze buitenstations. Met de nieuwe 4,3" video binnenstations heeft u elke bezoeker direct in beeld en kunt u ze identificeren, binnenlaten en ontvangen. Eenvoudige, snel herkenbare symbolen onder het display verduidelijken de afzonderlijke functies en geven visuele feedback. Functies zoals ruisonderdrukking zorgen voor een optimale spraakverbinding, zelfs voor slechthorenden.

Busch-Wächter® 180 flex

Inbouw bewegingsmelder

Gangen en trappen zijn de verbindende schakel van onze leefruimten. Hoewel we hier maar kort zijn, is ongecompliceerde verlichting in deze ruimten bijzonder belangrijk. Handen vol met boodschappen doen of al aan de volgende verdieping denken - het hinderlijk inschakelen van de verlichting behoort dankzij de Busch-Watchdog® 180 flex tot het verleden. U schakelt de verlichting automatisch in wanneer een persoon beweegt of de kamer verlaat. Dit zorgt voor extra veiligheid en oriëntatie, aangezien de overeenkomstige paden verlicht zijn.

Busch-Objektsteckdose®

Een elektriciteitsleverancier die het risico op trippen vermindert

Niet alleen oudere mensen lopen het risico te struikelen. Rondslingerende kabels, bijvoorbeeld van stofzuigers, zijn een potentieel struikelgevaar voor iedereen. Onze objectcontactdoos heeft meegevende zijwanden, zodat een stekker veel gemakkelijker uit de contactdoos kan worden losgemaakt als het ergste zich voordoet. Dit draagt bij tot een verminderd risico op ongevallen.

arrow left
arrow right

Woon- en slaapruimte

Woon- en slaapruimte

Met de producten van Busch-Jaeger kunt u uw woon- en slaapruimte omtoveren tot een veilig en comfortabel domicilie. Van jaloeziesturing met een druk op de knop tot raammelders, ook hier zijn diverse productoplossingen geschikt voor het inrichten van een barrièrevrije en vooral comfortabele woonruimte.

Jaloeziebesturing

Automatisch openen en sluiten

Met ons moderne jaloeziebesturingssysteem kunt u gemotoriseerde jaloezieën, rolluiken en markiezen met één druk op de knop bedienen en automatiseren. Vooral voor mensen met een lichamelijke handicap betekent dit dat zij niet zwaar aan de rolluikband hoeven te trekken. Bovendien kunt u de jaloezieën met behulp van ons weerstation programmeren, zodat ze bijvoorbeeld bij een bepaalde windsterkte automatisch omhoog gaan.

Schakelaar serie Impuls

De lichtschakelaarserie met oriëntatieverlichting

Met de impulsschakelaar-serie hoeft u nooit meer in het donker naar de lichtschakelaar te zoeken. In uitgeschakelde toestand is de voeg rond de tuimelschakelaar permanent verlicht. Op die manier dient de lichte aura als een uitstekende oriëntatie. Het schakelpunt van de impuls is zo gekozen dat uw vingers een duidelijke haptische feedback krijgen en u merkt dat de schakelaar is geactiveerd.

SCHUKO® Contactdoos Safety+

Meer bescherming tegen de gevaren van elektriciteit

De SCHUKO® wandcontactdoos Safety+ heeft een geïntegreerde verhoogde aanrakingsbeveiliging en zorgt zo voor meer veiligheid in uw huis. In tegenstelling tot achteraf gemonteerde inzetstukken, wordt dit product geleverd met de garantie van het VDE-keurmerk. De stekker wordt zonder hinderlijk gedraai ingestoken en de twee openingen ontgrendelen alleen wanneer ze gelijktijdig worden ingedrukt. Het ontwerp van de contactdoos blijft ongewijzigd.

Vensterdetector

Veiligheid in een handomdraai

Onze raamdetectors helpen u gevaren te voorkomen doordat de geïntegreerde sensoren de actuele positie van de raamkruk aan u doorgeven. Het gevaar dat ramen onbedoeld van het slot blijven, wordt aanzienlijk beperkt. Open ramen als uitnodiging voor inbrekers behoren zo tot het verleden en u kunt ook snel reageren tegen het gevaar van stormschade door open ramen. Vooral wanneer gehandicapten, zoals dementerenden, in het huishouden wonen, kan deze functie meer veiligheid bieden.

arrow left
arrow right

Badkamer

Bad

Comfort en veiligheid spelen een grote rol in de badkamer. Naast drempelloze toegang tot sanitaire voorzieningen is het ook de moeite waard aandacht te besteden aan geschikt elektrisch installatiemateriaal. Met onze productoplossingen kunt u zelfs producten (bijv. de noodoproepsensor) van Tunstall in uw slimme systeemoplossing integreren, zodat bijvoorbeeld in hulpeloze situaties iemand kan worden opgeroepen.

Busch-Servicesteckdose®

Stekker gemakkelijk te verwijderen

Inpluggen, maar vooral ook weer uitpluggen, gebeurt vaker dan je denkt. Vooral hoekpluggen zijn vaak moeilijk te verwijderen. Met onze service-contactdoos kunt u de stekkers gemakkelijk uit de contactdoos halen door licht op de draaihendel te drukken. Dit bespaart waardevolle energie. Bekroond met het keurmerk voor barrièrevrij wonen en getest door de Duitse Vereniging voor Gerontotechniek®, is onze contactdoos bijzonder geschikt voor senioren.

Symbolen voor schakelaars en knoppen

Functieherkenning gemakkelijk gemaakt

Met de gedrukte symbolen herkent u onmiddellijk welke functie de schakelaar heeft en voor welk gebied hij verantwoordelijk is. Het licht in de gang, de jaloeziesturing in de badkamer of de deuropener, aan de hand van de symbolen kunt u snel en gemakkelijk zien welke functie u activeert. Dit kan bijzonder nuttig zijn als uw geheugen niet meer zo sterk is als vroeger, als u het voor kleine kinderen gemakkelijker wilt maken om de schakelaar te bedienen of als u hulp nodig hebt in noodsituaties.

Paniek schakelaar

Goed gevoel met een druk op de knop

Met onze paniekschakelaar stuurt u niet alleen ongenode gasten op de vlucht, u vestigt ook de aandacht op uzelf in hulpeloze situaties. Met één druk op de knop schakelt u tegelijkertijd de paniekverlichting en alle verlichting in huis en tuin in en doet u de rolluiken en jaloezieën omhoog. Zo kunnen zelfs de buren meteen zien dat er iets mis is.

arrow left
arrow right

Detailhandelaar zoeken

Bent u geïnteresseerd in de oplossingen van Busch-Jaeger en wilt u uw huis uitrusten met barrièrevrije elektrotechniek?
Dan kunt u gebruik maken van onze gespecialiseerde dealerzoekopdracht om een elektricien in uw buurt te vinden die u kan adviseren over uw individuele eisen en wensen.