Busch-Jaeger

De onderneming

Een toonaangevend merk met een sterk eigen gezicht en eigen inzicht. Busch-Jaeger voldoet continu aan de hoogste eisen van haar klanten met betrekking tot kwaliteit, productaanbod en innovatie.

Marktleiderschap betekent ook verantwoordelijkheid nemen

Het merk Busch-Jaeger inspireert klanten en partners al meer dan 140 jaar met innovatieve producten en een uitstekende dienstverlening. En het vertrouwen dat we krijgen, verplicht en motiveert ons om samen een duurzame toekomst neer te zetten. 

De productie vindt plaats in onze fabrieken in Lüdenscheid en Aue in Duitsland. En met de inzet van circa 1.300 medewerkers leveren we in binnenland en buitenland met export naar meer dan 60 landen. De toonaangevende positie van ons merk wordt systematisch verder uitgebouwd, en relaties met partners en klanten worden continu verdiept. Innovatie is daarbij de drijvende kracht.


Onderdeel van de ABB Group

De onderneming behoort tot de ABB Group, een toonaangevend technologiebedrijf dat wereldwijd de transformatie van samenleving en industrie stimuleert op weg naar een meer productieve, meer duurzame toekomst. Door software te verbinden met het productportfolio, bestaande uit Electrification, Robotics, Automation en Motion, verlegt ABB de technologische grenzen van het mogelijke. ABB’s geschiedenis gaat meer dan 130 jaar terug en wordt gekenmerkt door topprestaties dankzij 105.000 getalenteerde werknemers in meer dan 100 landen. 

www.abb.com


Certificeringen

De kwaliteit van onze producten en oplossingen voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen volgens NEN-EN ISO 9001, en dat al sinds medio 1992. De naleving van de eisen wordt elk jaar weer opnieuw gecontroleerd en bevestigd.

Daarnaast is Busch-Jaeger gecertificeerd volgens de milieunorm NEN-ISO 14001, volgens NEN-ISO 45001 voor gezond en veilig werken, en volgens NEN-EN-ISO 50001 voor energiemanagementsystemen. Om de hoge kwaliteitsnorm van onze producten te garanderen, is er ook een geaccrediteerd centraal laboratorium DIN EN ISO/IEC 17025 beschikbaar.

Meer informatie over het thema duurzaamheid vindt u op:

www.busch-jaeger.nl/onderneming/duurzaamheid

 

 

Samengevat

  • Kwaliteitsmanagementsysteem volgens NEN-EN-ISO 9001:2015
  • Managementsysteem voor gezond en veilig werken volgens NEN-ISO 45001:2018
  • Milieumanagementsysteem volgens NEN-ISO 14001:2015
  • Energiemanagementsysteem volgens NEN-EN-ISO 50001:2018

Recente onderscheidingen

  • Wereldmarktleider op het gebied van SCHUKO®-wandcontactdozen door de SIHK (Südwestfälische Industrie- und Handelskammer).
  • Als toonaangevend merk is Busch-Jaeger als ‘het grootste Duitse merk van 2017’ in het merkenboek opgenomen. Het boek presenteert jaarlijks onder een wisselend thema de beste Duitse merkbedrijven.
  • Red Dot Design Award 2020 voor de Busch-RoomTouch® 5”, een smaakvol en veelzijdig bedieningselement om ruimtes intelligent te besturen.

Producten en oplossingen

Het assortiment van Busch-Jaeger omvat een breed scala aan producten. Van complete installatieprogramma's met schakelaars, (speciale) wandcontactdozen, speciale connectoren, DIN-railcomponenten, dimmers en bewegingsmelders tot deurcommunicatiesystemen en geavanceerde elektronische producten voor de automatisering van smarter homes en buildings. Producten en systemen die staan voor energieoptimalisatie, veiligheid en comfortabele centrale besturing van elektrische verbruikers voor particulieren en bedrijven. Het aanbod bestaat in totaal uit 6.000 elektro-installatieproducten.

Het bevorderen van kwaliteits- en milieubewustzijn, veiligheid op de werkvloer, gezondheidsbescherming, gegevensbescherming en -beveiliging maakt deel uit van onze bedrijfsvisie.


Een perfecte balans tussen gezin en carrière

Busch-Jaeger is hier de pionier. Het is geen toeval dat wij als "gezinsvriendelijk bedrijf" zijn geëerd. De jury van het Competence Center Woman & Work kende ons deze onderscheiding in 2018 voor de derde keer op rij toe. De jury erkende het engagement van het bedrijf om de verenigbaarheid van het beroeps- en het privéleven te bevorderen. Maar ook zonder onderscheid zijn veel dingen voor Busch-Jaeger vanzelfsprekend: gezinsverlof - sabbaticals - is mogelijk zonder discriminatie. Voor moeders en vaders gelden flexibele werktijdregelingen. Er zijn subsidies voor peuteropvang en het ABB-kindertehuis biedt de vrije tijd van de kinderen aan. En er zijn nog meer aanbiedingen en één effect: de familie voelt zich hier in goede handen.