News

Busch-Jaeger breidt haar intelligente huisautomatiseringssysteem uit met Busch-secure@home, een beveiligingssysteem dat beschermt tegen inbrekers en bronnen van gevaar zoals vuur en water

Nieuw draadloos beveiligingssysteem voor meer veiligheid in en om woningen

Thuis willen mensen zich veilig kunnen voelen. En hun waardevolle spullen met een gerust hart achter kunnen laten, ook als ze niet thuis zijn. Daarvoor heeft Busch-Jaeger Busch-secure@home ontwikkeld. Dit gebruikersvriendelijke inbraak- en alarmsysteem beschermt woningen en appartementen tegen inbraak en diefstal, maar ook tegen bronnen van gevaar zoals vuur of waterlekken. Dankzij draadloze radiotechnologie is het bovendien geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Het nieuwe beveiligingssysteem vult het omvangrijke productportfolio voor gebouwautomatisering van Busch-Jaeger optimaal aan. En kan bovendien heel eenvoudig worden geïntegreerd in het smart home-systeem Busch-free@home®. Daardoor laten functies zoals besturing van verwarming, jaloezieën, verlichting, maar ook raam-, aanwezigheids- en rookmelders zich centraal via één systeem regelen. Zo kan bijvoorbeeld bij een eventueel alarm ingesteld worden dat alle verlichting automatisch wordt ingeschakeld en dat de jaloezieën omhooggaan om zo veilige evacuatie te verbeteren. Ook onderweg hebben bewoners altijd zicht op hun woning. Het systeem laat zich namelijk eenvoudig op afstand bedienen via het internetportaal myBUSCH-JAEGER met de smartphone of tablet, of via de gsm-interface (gesproken berichten en sms). Meer synergie dus in smarter homes: voor meer comfort en een veilig gevoel.

Het hart van Busch-secure@home is de systeemcentrale. Deze is voorzien van een display en een toetsenbord voor snelle bediening van het systeem. Het product heeft een stijlvol, ultramodern design met geïntegreerd capacitief toetsenbord met achtergrondverlichting. Bovendien beschikt het over een gebruikersvriendelijke interface met een intuïtieve configuratie-assistent. De basis-ingebruikname loopt direct via de systeemcentrale. En ook comfort-ingebruikname is mogelijk en wel via een koppeling met het System Access Point van Busch-free@home®.

Maximale bescherming en eenvoudige bediening

Met Busch-secure@home hebben bewoners thuis alles onder controle. Het beveiligingssysteem biedt zowel binnen als buiten effectieve infraroodherkenning, alsook deur- en raambewaking. Beveiligingssensoren kunnen geheel naar wens in vooraf ingestelde of gebruikers specifieke zones worden opgedeeld. Tegelijkertijd beveiligen ze het gebouw omdat ze ook rookontwikkeling of waterlekken melden.

Het systeem werkt via  radiotechnologie en daarom, kunnen sensoren en beveiligingsvoorzieningen aangebracht worden waar ze daadwerkelijk nodig zijn. Dat zorgt voor maximale veiligheid. Bovendien worden dankzij de draadloze technologie met bi-directionele communicatie vloeren of wanden niet beschadigd bij installatie. Daarnaast worden de communicatie van het systeem en de bijbehorende sensoren continu gemonitord. Mocht een sensor een communicatieprobleem vertonen of een mogelijke verstorende invloed detecteren (bijvoorbeeld een lege batterij of sabotagecontacten van behuizing en sensoren), dan geeft het systeem direct een foutmelding en wordt de gebruiker gealarmeerd. Zo kan hij of zij ervan op aan, dat zijn of haar eigendommen met Busch-secure@home altijd op een betrouwbare manier worden bewaakt.

Met de introductie van Busch-secure@home zijn bewoners nu overal op voorbereid – optimale beveiliging en intelligente huisbesturing slim gecombineerd in één systeem. Voor meer comfort en bovenal optimale veiligheid.

Productvoordelen

  • Slimme huisbesturing en beveiliging volgens het ‘alles-in-één-principe’
  • Eenvoudige integratie in Busch-free@home®•Permanente controle van de communicatie en mogelijke verstorende invloeden, bijvoorbeeld lege batterij, sabotagecontacten van behuizing en sensoren
  • Ook ideaal voor renovatie dankzij draadloze technologie
  • Zowel binnen- als buitenshuis optimale bescherming
  • Bediening mogelijk met smartphone of tablet via Busch-free@home®-integratie