News

Oppervlakken nu ook in matzwart of wit en in aluminiumzilver verkrijgbaar – geautomatiseerde verwarming, ventilatie en koeling – CO2- en vochtigheidssensoren zorgen voor een goed binnenklimaat

Busch-Tenton® - elegant universeel talent voor gebouwautomatisering in een nieuw jasje

Busch-Tenton® is ontwikkeld om de energie-efficiëntie in kleine tot middelgrote functionele gebouwen met wel 30 procent te verbeteren. Het systeem voldoet daarmee aan de eisen van energie-efficiëntieklasse A van de EU-norm EN 15232. Het veelzijdige universele talent voor gebouwautomatisering presenteert zich nu in een nieuw jasje: de oppervlakken zijn nu verkrijgbaar in wit en zwart – zowel glanzend als mat – en in aluminiumzilver. Het succesvolle Busch-Jaeger- kleurenconcept identificeert de verschillende KNX-functiegebieden: geel staat voor verlichting, blauw voor rolluiken/zonwering, oranje voor kamertemperatuur en magenta voor ruimtescène. Wit of rood/groen markeren de "uit"-stand of de standaardinstelling. De bediening: intuïtief. 

Geïntegreerd in de Busch-Installation bus® KNX, biedt Busch-Tenton® een bijzonder krachtige en flexibele optie voor de slimme regeling van gebouwsysteemtechnologie: van verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) via verlichting en zonwering (rolluiken/jaloezieën) tot de geautomatiseerde bewaking en regeling van het kamerklimaat en CO2-waarden. Dit maakt Busch-Tenton® het meest uitgebreide, op KNX gebaseerde, multifunctionele HVAC-automatiseringsproduct op de markt, waarmee ook alle kamerfuncties, van verlichting tot zonwering, kunnen worden geregeld. Grote knoppen met aangename tactiele feedback en grote etiketvelden maken de productvoordelen compleet. 

Het productassortiment omvat 6-voudige, 8-voudige, 10-voudige en 12-voudige bedieningselementen die worden gekenmerkt door een duidelijke designtaal zonder poespas. De bedieningselementen zijn geschikt voor opbouw- en inbouwmontage en kunnen worden uitgerust met een geïntegreerde ruimtetemperatuurregelaar en CO2-/vochtigheidssensor. Voor alle varianten is slechts één inbouwdoos nodig. Integratie in een gebouwbeheersysteem zoals BACnet is in combinatie met een overeenkomstige gateway ook mogelijk.