Nieuws

Smart Homes winnen nog steeds terrein. En bluetooth is voor dergelijke netwerken bijzonder interessant. Dit omdat de techniek in bijna alle smartphones, tablets en zelfs smartwatches zit en direct gebruikt kan worden. Tel deze twee aspecten bij elkaar op en de introductie van Busch-Jaeger’s Bluetooth Smart Switch met Casambi kon niet uitblijven.

Busch-Jaeger introduceert de Bluetooth Smart Switch met Casambi-verlichtingsbesturing

We verwachten tegenwoordig steeds meer van onze woningen en de functies in huis. Alles moet met elkaar verbonden zijn, eenvoudig te bedienen en vooral ook gemakkelijk te installeren. De bouw heeft immers nog steeds te kampen met een hoog bouwtempo en een tekort aan goede vakmensen. De nieuwe Bluetooth Smart Switch met eigen voeding en Casambi-verlichtingsbesturing biedt uitkomst. Hij biedt namelijk niet alleen het next level in het draadloos schakelen van verlichting, maar sluit ook perfect aan bij
de actuele en groeiende plug-and-play-trend.

Complexe montage is met deze slimme schakelaar verleden tijd, want de batterijloze bluetoothzender kan direct op de wand of op een inbouwdoos gemonteerd worden. Deze werkt volledig draadloos en is zonder extra bedrading op elke willekeurige plaats in de woning of het gebouw te plaatsen. De ontvanger kan op zijn beurt achter een centraaldoos, wandcontactdoos of lichtpunt geplaatst worden en beide communiceren met elkaar via het Casambi-protocol.

Handige Casambi-app

Na installatie van de ontvanger en schakelaar, kan deze laatste eenvoudig geprogrammeerd worden via de Near-Field Communication-chip (NFC). Vervolgens kan men de verlichtingsbesturing in gebruik nemen via de Casambi-app voor zowel iOS als Android. Met deze app is het mogelijk om Casambi-apparaten te zoeken, aan het netwerk toe te voegen en de door de Casambi-partners geleverde functies te configureren – van eenvoudige tot complexe besturing.

Een naadloze, betrouwbare en veilige draadloze verbinding is daarbij gegarandeerd dankzij het gebruik van een mesh-netwerk. Hierin werken verschillende netwerkonderdelen samen en functioneren ze als repeaters. Haperende wifiverbindingen, het aanleggen van nieuwe bedrading of hackingrisico’s zijn daarmee verleden tijd. Bovendien is er alleen een internetverbinding nodig voor cloudservices of updates.

Energiebesparend en zelfvoorzienend

De oplossing werkt energiebesparend door de toepassing van Bluetooth Low Energy (BLE), dat zeer weinig energie verbruikt. Bovendien beschikken de Bluetooth Smart Switches met Casambi ook over 'Battery-free by EnOcean' (energy harvesting) dat de schakelaar voedt via kinetische energie. Dat maakt dat de bedieningselementen en componenten werken zonder batterijen of oplaadbare accu’s, en daarmee zelfvoorzienend zijn.

Ideaal voor elke toepassing en ruimte

De Bluetooth Smart Switch is geschikt voor zowel privé als professioneel gebruik. Hij vindt bovendien zijn toepassing niet alleen in nieuwbouw, maar kan ook snel en eenvoudig in de bestaande elektro-installatie geïntegreerd worden of als apart bedieningselement gemonteerd worden – ideaal daarmee ook voor inbouw achteraf. Bovendien is de schakelaar verkrijgbaar in talloze Busch-Jaeger-schakelaarprogramma's als carat®, Busch-dynasty®, pure stainless steel, solo®, Busch-axcent®, Busch-axcent® pur en future®
lineair.

Kijk voor meer informatie op: https://www.busch-jaeger.nl/product/bluetooth-smart-switch.