Busch-Jaeger

Innovaties

De stad van de toekomst is smart, intelligent, verbonden en uitgerust met een flexibel energiemanagementsysteem.

SMARTER CITY

De energie van morgen is connected, wordt digitaal gestuurd door artificial intelligence, is digitaal toegankelijk, zeer efficiënt en duurzaam. Busch-Jaeger geeft mede vorm aan deze toekomst en loopt voorop als marktleider binnen de elektrotechniek. Al onze nieuwe technologieën en innovaties zijn zonder compromissen ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid. Thuis, maar ook op het gebied van Smarter Buildings en Smarter Mobility - onze productinnovaties zijn klaar voor de toekomst. Overtuig uzelf.

 

 

De vakbeurs Light + Building is weliswaar uitgesteld tot september 2020, maar we willen u onze innovaties op het gebied van Smarter Homes en Smarter Buildings niet onthouden. Nieuwsgierig? Bekijk dan de video met de presentatie van onze innovaties 2020.

In ons innovatiemagazine vindt u alle highlights op het gebied van Smarter Homes, Smarter Buildings en Smarter Mobility.

Naar het InnoMag

Wij presenteren u onze highlights & innovaties 2020.

SMARTER HOME

Slimme connectiviteit bij u thuis is pure onafhankelijkheid. Moeiteloos, intuïtief en efficiënt tillen de connected technologieën van Busch-Jaeger het comfort in woningen naar een hoger niveau.

Busch-free@home®

Beleef een hoge mate van comfort in uw eigen huis met Busch-free@home®. Een slim huisbesturingssysteem dat zich optimaal aanpast aan uw wensen en de vereisten van de diverse ruimtes in huis.

Busch-free@home® flex

Busch-free@home® flex maakt slimme ruimteregeling eenvoudiger dan ooit. De gemakkelijk in te stellen en te bedienen ruimteregelingsvariant kan via bluetooth slim verbonden worden met een smartphone of tablet, en maakt het Busch-free@home®-assortiment compleet.

 

RUIMTEREGELING EENVOUDIGER DAN OOIT

Het hoogwaardige assortiment bevat vier vlakke elektronische inbouwsokkels en drie slimme bedieningselementen voor het regelen van verlichting en zonwering, inclusief geïntegreerde tijdschakelaar.

Dat biedt tal van mogelijkheden, zoals een lichtplan opslaan, de zonwering bedienen of een dag-/nachtschakeling instellen. Dat alle inbouwsokkels op afstand bedienbaar zijn, zorgt voor nog meer comfort.

Pas de instellingen van uw Busch-free@home® flex-apparaten individueel aan uw wensen en gewoontes aan via de app. Bovendien kan uw ruimteregeling zonder de hardware te vervangen altijd worden uitgebreid naar een Smarter Home. Door een System Access Point aan te schaffen, krijgt u namelijk eenvoudig toegang tot de bewezen functies van Busch-free@home®. Zo kunnen producten bijvoorbeeld alsnog aan elkaar worden gekoppeld, en ook is interactie met andere slimme apparaten mogelijk, zoals Busch-Welcome®, Phillips Hue, Alexa en Sonos.

Verkrijgbaar in Nederland: najaar 2020

Naar de Systeempagina
Naar de Video

EENVOUDIGER TOEGANG MET EEN NIEUWE LOOK

Busch-free@home® APP next

Vanaf nu kunnen Busch-free@home®, Busch-free@home® Wireless en Busch-free@home® flex moeiteloos worden bediend met slechts een enkele app. De bediening en configuratie van Busch-free@home® flex is gebruiksvriendelijker dan ooit en verbinding maakt u eenvoudig via bluetooth. Geïntegreerde digitale services bieden nog meer meerwaarde. Nieuw daarbij zijn de overzichten van statusmeldingen en van volgende systeemacties; actuele weersgegevens via internet of, indien van toepassing, een eventueel weerstation en de menunavigatie die kan worden ingericht per ruimte. U kunt uw systeem nu ook configureren via de smartphone-app. De nieuwe grafische interface biedt u als gebruiker tot slot een eenvoudige en duidelijke interactie met de apparatuur van uw systeem.

Naar de App

KOELEN NAAR BEHOEFTE

Split Unit Gateway

Met Split Unit airconditioningsinstallaties kunnen afzonderlijke ruimtes naar behoefte worden gekoeld. Ze bestaan uit een buitenunit en een of meerdere binnenunits (Split Units). De Split Unit-airco’s zijn eenvoudig te bedienen met een infraroodafstandsbediening. Nog makkelijker wordt de bediening van de airco met de Split Unit Gateway: die vormt de interface tussen het Busch-free@home®-systeem en vele merken aircoapparatuur. Deze Split Unit Gateway zet de opdrachten van Busch-free@home® om in infraroodopdrachten en stuurt die naar de Split Units. De gewenste temperatuur kan behalve via de afstandsbediening ook worden geregeld via willekeurige sensoren of visualisatie.

CENTRALE BESCHERMING

Centraal weerstation voor appartementencomplexen

Steeds meer appartementencomplexen hebben zonweringen en markiezen die moeten worden beschermd tegen weersinvloeden. Met de nieuwe USB-interface kunnen nu één of meerdere weerstations centraal worden geïnstalleerd – de meetresultaten zijn voor alle Busch-free@home®-systemen in alle woningen zichtbaar en te gebruiken.


OPTIMAAL BESCHERMD - DANKZIJ VERBINDING

Meer veiligheid is slimmer

Alle gekoppelde rook-, koolmonoxide- en warmtemelders van Busch-Jaeger kunnen heel eenvoudig worden geïntegreerd in het comfortabele huisbesturingssysteem Busch-free@home®. Daarvoor hebt u naast de draadloze module Busch-Rookalarm® RF/Busch-CO-Alarm RF alleen de Busch-free@home®-alarmstick nodig. Deze wordt aangesloten op de USB-poort van het System Access Point en breidt de functies van Busch-free@home® uit met omvangrijke alarmopties die eenvoudig en naar wens kunnen worden toegepast. Zo schakelt het systeem automatisch de verlichting van de vluchtroutes op maximale sterkte in, opent het zonweringen voor een betere oriëntatie en zorgt het bij een koolmonoxidealarm dat alle elektrische ramen direct worden geopend, zodat er frisse lucht binnenkomt. Tegelijkertijd laat Busch-free@home® de aanwezige Hue-verlichting rood knipperen en verstuurt het systeem pushberichten naar een vooraf gedefinieerde groep ontvangers.

Busch-rookalarm®

Zelfs bij de meest minimale rookontwikkeling reageert het Busch-rookalarm® directmet een alarm dat voor alle bewoners hoorbaar is. Via de draadloze module Busch-rookalarm® RF is het mogelijk het Busch-rookalarm® te verbinden met externe systemen zoals Busch-free@home® in combinatie met de Busch-free@home®-alarmstick.

 • Geproduceerd conform DIN EN14604
 • VdS-certificering
 • Voert iedere 16 seconden een zelftest uit
 • Geschikt voor slaapkamers
 • Permanente batterij die 10 jaar meegaat
 • Steeds luider klinkend testalarm
 • Vervuilingscompensatie
 • Draadloos te koppelen
 • Melding bij lege batterij

Busch-CO Alarm ProfessionalLINE

Het Busch CO-Alarm ProfessionalLINE is een koolmonoxidemelder met een elektrochemische sensor. Via de draadloze module Busch CO-Alarm RF in combinatie met de Busch-free@home®-alarmstick eenvoudig te verbinden met externe systemen zoals Busch-free@home®. 

 • Drietraps signalerings- en alarmeringsconcept
 • Lcd-display voor de weergave van de actuele koolmonoxideconcentratie
 • Permanente batterij die 10 jaar meegaat
 • Draadloos te koppelen met max. 20 melders
 • Elektronische koolmonoxidemelder
 • Testknop en geluiddemper
 • Getest conform BS EN50291-1:2010 en BS EN50291-2:2010

Busch-free@home® alarmstick

Met de Busch-free@home®-alarmstick kunnen koppelbare Busch-Jaeger rook-, koolmonoxide- en warmtemelders geïntegreerd worden in het Busch-free@home®-systeem.

 • Eenvoudige verbinding van Busch-free@home® met een draadloos Busch-rookalarm®-netwerk van rookmelders, warmtemelders en koolmonoxidemelders
 • Geen gedoe met snoeren
 • Eenvoudig te installeren, slechts één extra apparaat nodig
 • Compatibel met bestaande draadloze Busch-rookalarm®-melders en draadloze modules
 • Pushberichten bij alarm met indicatie in welke ruimte het alarm is afgegaan (alarmlokalisering)
 • Activeren van Smarter Home-functies, bijvoorbeeld scenes
 • Verschillende meldingen bij rook- en koolmonoxide-alarmen
 • Melding bij lege batterij

EENVOUDIG KOPPELEN VAN DALI-VERLICHTING

Busch-free@home® DALI Gateway

DALI 2 is een norm in hoogwaardige verlichting die op steeds grotere schaal wordt toegepast. Zeker wanneer het lichtconcept wordt opgesteld door een professionele lichtplanner. Problemen met het dimmen van traditionele ledlampen zijn verleden tijd, want met DALI 2 kan elk merk apparaat zonder probleem met elkaar worden gecombineerd. Met de Busch-free@home® DALI Gateway kan DALI-verlichting eenvoudig worden verbonden met het Busch-free@home®-systeem. De verlichting kan worden bediend als elke andere verlichting, bijvoorbeeld via een app, schakelaar, panel of scène. Een eigen USB-programmeerapparaat is overigens niet nodig: met de Busch-free@home® DALI Gateway kan de ingebruikname van de verlichting eenvoudig via een plattegrond worden uitgevoerd.

KOPPELING VAN SLIMME HUISHOUDELIJKE APPARATUUR

HomeConnect

Alle HomeConnect- en netwerkapparaten van Miele kunnen vanaf nu met het Busch-free@home®-systeem in een netwerk worden opgenomen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld de oven gemakkelijk via de smartphone instellen, op het Busch-free@home-panel controleren hoe lang de wasdroger nog bezig is of met een scène de volautomatische koffiemachine voorverwarmen. Om het systeem te kunnen gebruiken, dient men zich wel te registreren op myBUSCH-JAEGER (een optionele verbinding met de huishoudelijke cloud is gratis).

Busch-axcent® pur

In een tijd waarin individualisme steeds belangrijker wordt, groeit het verlangen naar een huis dat je persoonlijkheid uitdrukt. De vernieuwde Busch-axcent® pur-serie houdt rekening met deze wens: met nieuwe, kwalitatief hoogwaardige materialen en kleuren afgestemd op individuele wensen, gecombineerd met de vertrouwde pure uitstraling van Busch-axcent®. Moderne hoogwaardige materialen, zoals beton, leisteen en geperst papier passen harmonieus bij elke interieur, zien er chic uit en geven ruimtes een speciaal tintje.

Hoogwaardige materialen voor een individuele levensstijl

Moderne kwalitatief hoogwaardige materialen, zoals beton, leisteen en geperst papier passen harmonieus bij elke individuele levensstijl, zien er chic en duurzaam uit en geven ruimtes een bijzonder cachet.

 • Beschikbare materialen: beton, leisteen, composiet van papier en hars van Richlite® (FSC®-gecertificeerd)
 • Elk afdekraam is uniek
 • Afdekraam 1- tot 5-voudig verkrijgbaar

Accente in glas

Het nieuwe kleurenpalet van Busch-axcent® pur speelt in op de huidige trends en geeft een individuele toets aan de ruimte. Design met een kleurrijke afwerking.

 • Afdekraam van echt glas met een subtiel glanzend oppervlak
 • In actuele trendkleuren (NCS-kleuren)
 • Afdekraam 1- tot 5-voudig verkrijgbaar

Naar het schakelaarontwerp 


carat®

PUUR PORSELEIN

 

Voor mensen die de voorkeur geven aan exclusiviteit is de Carat®-serie uitgebreid met echt porselein. De elegante look van porselein past harmonieus en naadloos in elk stijlvol interieur.

 • Van echt porselein met afgeronde zijkanten en een fraaie afwerking
 • Vlakke installatie mogelijk
 • Afdekraam 1- tot 3-voudig verkrijgbaar

Naar de schakelaarantwerp


LICHT ALS NIEUW ERVAREN

Busch-Friends of Hue-schakelaar

Philips Hue is wereldwijd het toonaangevende slimme verlichtingssysteem voor woningen. Het tovert de verlichting van huis en tuin om in een sfeervolle belevenis. De slimme Philips Friends of Hue-schakelaars van Busch-Jaeger vormen de nieuwe standaard in lichtsturing. De intelligente schakelaars kunnen draadloos via de Hue Bridge in het verlichtingssysteem overal bij u thuis worden geïntegreerd.
Geniet van functies zoals aan/uit, dimmen of lichtscènes opslaan en activeren. Configureer en bedien alle functies eenvoudig via de Philips Hue-app. De exclusieve set is uitgevoerd in de schakelaardesignserie future® lineair in de kleur studiowit, en bestaat uit een 2-delige wipschakelaar; een enkelvoudig afdekraam in het tijdloze elegante future® lineair-design, een batterijloze Busch-Friends of Hue-schakelaarsokkel, dubbelzijdig plakband en doorzichtige plakkers voor een eenvoudige montage.

Busch-comfortschakelaar®

De elegante Busch-comfortschakelaar® kan worden bediend als een normale lichtschakelaar en heeft een geïntegreerde bewegingsmelder. Het licht gaat automatisch aan als er iemand binnen de detectieafstand komt en gaat weer uit als er geen beweging meer wordt waargenomen. Helderheidsdrempel, uitschakelvertraging en continue werking kunnen naar wens worden geselecteerd. Met de wipschakelaar kan het licht ook direct bij het verlaten van de ruimte handmatig worden uitgeschakeld. Voor meer flexibiliteit en efficiëntie.


DE TOEKOMST BEGINT NU

ComfortLine - de nieuwe generatie verdelers

Met de ComfortLine compacte verdeelkasten en wandmontagekasten zet ABB een toekomstbestendige oplossing neer voor thuisinstallaties. Met 50% grotere flensopeningen, eenvoudig inklikbare installatiepanelen, geïntegreerde bedradingskanalen, een veilige 3-punts deurvergrendeling en de IP44-beschermingsgraad, is de ComfortLine-serie namelijk overal op voorbereid.

Naar het product

Meerwaarde gegarandeerd – vandaag klaar voor de elektrische installatie van morgen

Er wordt van moderne elektrische installaties veel verwacht: ze moeten flexibeler, sneller, efficiënter, gebruiksvriendelijker en prettiger in gebruik zijn. Daarnaast zijn duurzaamheid, hoge kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding doorslaggevend. Dankzij het uitgebreide assortiment in beschermingsklasses I en II, uitstekend installatiegemak en intelligente ‘smart home’-oplossingen, voldoen de ComfortLine-kasten van ABB moeiteloos aan alle vereisten.

Meer informatie


NET ZO PERSOONLIJK ALS UW WONING

Beleef een nieuwe dimensie in comfortabele ruimteregeling. Busch-RoomTouch® KNX is een hoogwaardig, sensorgestuurd HD-touchscreen voor slimme functieregeling thuis. Dankzij IPS-technologie biedt het een perfecte visuele ervaring vanuit verschillende perspectieven. Het display, dat zowel in de breedte als de lengte kan worden gemonteerd, biedt u een aantrekkelijk alternatief voor normale KNX-bediening.

Busch RoomTouch® heeft een briljante resolutie en is uiterst gebruiksvriendelijk – alle functies kunnen worden bediend en geactiveerd door licht te swipen of door aanraking. Het bedieningsconcept en de functieselectie zijn daarbij individueel geconfigureerd. Het resultaat is een woning die is afgestemd op al uw wensen. Eenvoudig, gebruiksvriendelijk en moeiteloos.

Naar de productpagina
Naar de online catalogus
Naar de video

SMARTER BUILDING

Gebouwfuncties slim koppelen is dé manier om efficiëntie, rendement en duurzaamheid te vergroten.

smartIP

Slimme gebouwbesturing hebben wij naar het volgende level gebracht: profiteer nu met smartIP van de gekoppelde bediening van vele gebouwfuncties.

ÉÉN PANEL VOOR ALLE SYSTEMEN

IP touch

IP touch 7" en IP touch 10" bieden met de overzichtelijke gebruikersinterface een totaaloplossing voor Busch-free@home®, ABB i-bus® KNX en Busch-Welcome® IP. Voor de nieuwe IP Touch van Busch-Jaeger kunt u kiezen uit twee stijlvolle kleuren: wit of zwart hoogglans glas: van hoge kwaliteit, duurzaam en tijdloos.

Naar het product

MEER FLEXIBILITEIT DANKZIJ MODULARITEIT

Busch-Welcome® IP

Busch-Welcome® IP-deurcommunicatie voldoet aan de hoogste eisen wat betreft veiligheid en efficiëntie. Het systeem controleert met HD-videocommunicatie alle toegangen, zowel aan de buitenkant van het gebouw als binnenin en in de omgeving van het gebouw. Het buitenstation kan flexibel worden gebruikt overal waar een netwerkaansluiting mogelijk is – voor eengezinswoningen, appartementencomplexen, kantoren, fabrieken, hotels of ziekenhuizen.

Naar de systeempagina

COMFORT EN CONTROLE

Busch-AccessControl

Moderne toegangscontrole via een digitale sluitcilinder combineert moeiteloos comfort met optimale veiligheid en is zodoende de perfecte oplossing voor zowel privé- als zakelijke toepassingen. Met Busch-AccessControl kunt u het complete elektronische toegangsbeheer voor gebouwen eenvoudig en gebruiksvriendelijk bedienen. Dankzij het Smart Access Point kan het systeem worden gebruikt als autonome oplossing of als deel van een gebouwbeheersysteem– eenvoudig en efficiënt schaalbaar op elke projectomvang en elk gebruik. Busch-AccessControl stuurt gegevens sterk versleuteld door en voldoet daarmee aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid. Via het myBUSCH-JAEGER-portal (my.buschjaeger.de/nl) heeft u bovendien op elk moment en zelfs op afstand toegang tot het systeem.

Naar de systeempagina

ABB i-bus® KNX

Kies met ABB i-bus® KNX voor een perfecte oplossing voor slim gekoppelde gebouwautomatisering voor grotere wooncomplexen of kantoorpanden. Dankzij de KNX-standaard kunt u de producten onafhankelijk van elkaar selecteren en op elk moment wijzigingen aanbrengen aan een lopend project.

OP MAAT GEMAAKT VOOR JOU

Design en functies geheel naar wens selecteren en individueel labelen.

 

Busch-tacteo®

De Busch-tacteo® KNX-sensor is een intuïtief bedieningselement voor intelligent gebouwbeheer van hotels, kantoren, openbare gebouwen en woningen. Hij voldoet aan de meest moderne designeisen, is van eersteklas kwaliteit en biedt vooral optimaal comfort: zonwering, verlichting, verwarming, media en toegangscontrole zijn heel eenvoudig te regelen. Met de Busch-tacteo®-configurator kunnen de sensoren individueel naar wens van de klant worden vormgegeven.

Naar de nieuwe kleuren


UNIVERSEEL INZETBARE SCHAKELACTOREN

ABB i-bus® KNX-schakelactoren

Met de ABB i-bus® KNX-schakelactorserie Combi, Standard en Professional biedt ABB u de grootste flexibiliteit die op de markt wordt aangeboden en altijd het juiste product. Een snelle parametrering van de apparatuur is mogelijk met behulp van een template in de ETS-database.

Naar de productpagina

Combi-schakelactoren

Voor maximale flexibiliteit – vooral in woningbouwprojecten – door het combineren van schakel- en jaloeziefuncties in één apparaat.

 • Aanpassingen zijn zelfs na installatie mogelijk
 • Veiligheid – handmatige bediening kan worden vergrendeld om ongewenst gebruik te voorkomen
 • Eenvoudige ingebruikname
 • Ruimtebesparend – twee keer zo veel schakeluitgangen in de schakelkast

Standard-schakelactoren

 

Voor universele inzet. De serie dekt alle standaard-schakelbehoeften in moderne commerciële projecten.

 • Veelzijdigheid – universeel schakelen van iedere mogelijke toepassing
 • Eenvoudige spanningsonafhankelijke bedieningsmogelijkheid

Professional-schakelactoren

 

Voor meer schakelvermogen en geavanceerde functies voor energiemanagement, vooral voor grote bouwprojecten.

 • Robuust – betrouwbaar schakelen van hoge belastingen

SCHAALBARE ENERGIEMANAGEMENTOPLOSSINGEN

System pro M compact InSite

Het nieuwe System pro M compact InSite is een innovatieve energie- en netwerkcontrole-oplossing met energiemanagementfuncties. Tevens geschikt om meetapparatuur, zoals meters, netwerkanalyseapparatuur e.d. te koppelen. Via de CMS-Bus in verbinding met de sensoren, kunnen hierdoor elektrische circuits eenvoudig worden gecontroleerd. Met behulp van de CMS-Bus kunnen ook I/O-modules worden geïntegreerd, waardoor communicatie wordt gegarandeerd tussen extra apparatuur en het systeem. Naast IP-based monitoring biedt het systeem dankzij de integratie van de I/O-module ook een vraagrespons.

 • Compacte oplossing voor energiemonitoring en -management
 • Plug-and-play: geen programmering
 • Meerdere interfaces/API's en data-exportfuncties
 • Belastingcontrole: specifiek schakelen door integratie van de I/O-module via KNX
 • Waarschuwing bij overschrijding van de gedefinieerde waarde
 • Integratie van alle meetapparatuur mogelijk via Modbus RTU

EFFICIËNTER PLANNEN EN BOUWEN

Building Information Modeling (BIM)

Ontdek de kracht van BIM (Building Information Modeling). Dé modelgebaseerde planningsmethode die architecten, aannemers, constructeurs en andere partijen in de bouwketen in staat stelt om binnen één 3D-gegevensmodel efficiënt samen te werken en gebouwen digitaal te ontwikkelen. ABB en Busch-Jaeger ondersteunen BIM door tools en informatie beschikbaar te stellen voor deze virtuele planning.

SMARTER MOBILITY

De toekomst van e-mobility is al lang geleden begonnen, en steeds meer autofabrikanten gaan dan ook over op hybride en elektrische automodellen. Hierdoor worden nieuwe eisen aan laadinfrastructuren gesteld. De haalbaarheid van nieuwe mobiliteitsconcepten staat daarbij centraal.

SLIMMER OPLADEN - GEMAKKELIJK, BETROUWBAAR, VERBONDEN

Terra 54 DC-oplader

De Terra 54 DC-snellader is de doorontwikkelde versie van het in Europa bestverkochte 50kW-gelijkstroom-laadstation Terra 53. Om de steeds krachtigere EV-accu's te kunnen opladen, kan de Terra 54 continu 50 kW bij 150–500 V laden, terwijl de Terra 54HV zelfs 150–920 V ondersteunt.

Meer informatie

 

Terra AC-wallbox

De Terra AC-wallbox is een krachtige connected lader voor het laden van EV-voertuigen en beschikt over de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de markt. De lader is naadloos te integreren met geavanceerde energiemanagementsystemen en kan zowel aan de muur als op een standaard gemonteerd worden.

Meer informatie

 

Terra DC-wallbox

De Terra DC-wallbox is een compacte 24 kW-snellader, bij uitstek geschikt voor gebruik bij kantoren, winkelgebieden en autodealers. Hij is beschikbaar met één of twee laadpunten en ondersteunt de laadstandaarden CCS en CHAdeMO.

Meer informatie

 

DE TOEKOMST IS NU

Toonaangevende technologieën staan aan de basis van de bewustwording van een duurzame toekomst. Onze ‘Mission to Zero’ sluit daar naadloos op aan en staat voor onze ambitie om als vooraanstaand technologisch bedrijf nieuwe wegen in te slaan op het gebied van energie-efficiëntie. Voortgekomen uit een idee, vertaald in een missie en uitgedragen in onze filosofie en ons handelen.

Meer